Premii

Gala Societății Civile – „Comportament civic și participare publică” – premiul II: În Aer Liber

În Aer Liber, program susținut de Metropolitan Life, are ca scop constituirea și dezvoltarea unei comunități urbane pasionate de activități în aer liber și preocupate, în același timp, de protecția mediului.

Acțiunile din cadrul programului În Aer Liber au vizat trei direcții principale: spații verzi, mobilitate urbană și deșeuri urbane, misiunea de lansare fiind aceea de a promova zonele naturale ca spații alternative de agrement pentru locuitorii Bucureștiului, exemple și soluții de conviețuire între oameni și natură și valorificarea durabilă a zonelor verzi.

Comunitatea În Aer Liber pentru București a adunat în anul 2022 peste 2500 de persoane.

Gala Societății Civile – „Protecția Mediului” – premiul III: Chilia Verde

 

Chilia Verde, proiect de advocacy și educație de mediu, derulat alături de Asociația Împreună pentru Chilia, și-a propus implicarea tinerilor din satul Chilia Veche, Delta Dunării, în problemele de mediu cu care se confruntă comunitatea și în procesele publice de luare a deciziilor la nivel local.

Delta Dunării se confruntă cu probleme de mediu cu consecințe asupra calității vieții locuitorilor săi dar și a ecosistemelor naturale, aflate în pericol. Implicarea comunității locale și mai ales a tinerilor în procesul decizional local este vitală, dar pentru a putea să caute soluții, locuitorii au nevoie de cunoștințe teoretice și practice în domeniul mediului și activismului.

CSR Awards – categoria Mediu – premiul I: România Limpede

Programul România Limpede, susținut de Lidl România, a fost premiat cu locul 1, la categoria Mediu, în cadrul Romanian CSR Awards 2023.

România Limpede înseamnă acțiuni de curățare a plasticului în mai multe localități de pe malurile Dunării, alături de alte două ONG-uri partenere: ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului), și WWF România.

Acțiunile de igienizare, desfășurate în cadrul programului Cu Apele Curate, susțin angajamentul nostru pentru combaterea poluării cu plastic a apelor.

Asociația MaiMultVerde a coordonat 9 acţiuni de ecologizare pe cursul fluviului, de la intrarea în ţară până în apropierea punctului de vărsare. La aceste acţiuni au participat peste 300 de voluntari, care au colectat în total 8,1 tone de deşeuri, dintre care 5,3 tone de plastic. 

CSR Awards – Cause Related Marketing – premiul III: Pădurea de Miere

Proiectul „Pădurea de miere”, început alături de Nestle România în anul 2022 la Mârșa, în județul Giurgiu, a câștigat premiul III la Romanian CSR Awards – categoria Cause Related Marketing.

Pădurea de Miere înseamnă 20.000 de salcâmi și duzi plantați și 4 hectare de teren degradat plantate cu salcâm, specie recunoscută, pe lângă conținutul ridicat de polen, și pentru faptul că este specia cea mai rezistentă la secetă. 

Acțiunea de plantare a Pădurii de miere a făcut parte din programul Fă cadou un copac.

Gala Dezvoltării Durabile - categoria ONG: Cu Apele Curate

Programul Cu Apele Curate a fost premiat la categoria ONG, în cadrul Galei Dezvoltării Durabile organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Concursul face parte dintr-un demers mai amplu al Departamentului Dezvoltării Durabile, care a început în 2021 și își propune să identifice într-un ciclu competițional de 7 ani, organizațiile care dovedesc atenție la problemele delicate ale societății și care derulează acțiuni în domeniul sustenabilității.

Astfel, în 2021 au fost premiați campionii EDUCAȚIEI, în 2022 cei din domeniul APEI, urmând ca în anii următorii să fie căutați cei cu inițiative durabile în următoarele domenii: echitate, sănătate, schimbări climatice, consum și producție, digitalizare.

Gala Societății Civile – „Protecția Mediului” – premiul II: Pădurea Comunitară Cama

 

Povestea Pădurii Comunitare Cama are o însemnătate aparte pentru noi, fiind prima pădure comunitară din România. Este o zonă naturală de 20 de ha, situată în centrul orașului Giurgiu, realizată împreună cu arhitectul peisagist Alex Gheorghe de la Poteca Studio și Primaria Municipiului Giurgiu.

Alături de voluntarii noștri, donatorii individuali și companiile partenere, am plantat până acum 135.000 de arbori din peste 30 de specii autohtone, pe malurile Canalului Cama, care leagă orașul Giurgiu de Dunăre. Pădurea este realizată după metoda „Miyawaki” de aforestare, care presupune o densitate mare de specii, fapt ce generează un ritm de creștere intens. Va fi creat astfel un loc de relaxare #ÎnAerLiber pentru comunitatea locală, loc ce va contribui la conservarea biodiversității și va ajuta la îmbunătățirea calității aerului din oraș.

Premiu Padurea Comunitara Cama

Webstock Awards - „Best use of photography” - premiul I: Manifest pentru Dunăre

Cartea Manifest pentru Dunăre reprezintă, practic, un semnal de alarmă tras de Asociația MaiMultVerde împreună cu Doru Panaitescu în legătură cu poluarea cu plastic care afectează nu doar Dunărea, ci și întreaga noastră existență. 

Cartea prezintă, de asemenea, o colecție impresionantă de fotografii din natura invadată de plastic și un ghid de identificare a păsărilor și animalelor prezente de-a lungul Dunării.

CCIFR - premiul CSR: România plantează pentru mâine

Campania România plantează pentru mâine a primit premiul la categoria CSR: Dezvoltare durabilă în cadrul Premiilor Camerei de Comerț a Franței în România (CCIFR).

Proiectul OMV Petrom este cea mai mare inițiativă privată de împădurire, în cadrul căreia, alături de alte 5 ONG-uri, plantăm 1,5 milioane de puieți în perioada 2020-2023.

Până în prezent, am împădurit 27 de hectare cu peste 135.000 de puieți.

Gala Societății Civile - „Protecția Mediului” - premiul II: Cu apele curate

Gala Societății Civile ne-a acordat premiul II în secțiunea „Protecția mediului” pentru proiectul Cu apele curate.

Cu Apele Curate este implementat de Asociația MaiMultVerde împreună cu Lidl România pentru un viitor mai bun.

Scopul principal al proiectului este combaterea poluării cu plastic a apelor Dunării și a afluenților săi.

Mulțumim voluntarilor, organizatorilor comunitari, asociațiilor și grupurilor de inițiativă locală, mulțumim Lidl România pentru încredere și susținere!