O mie de becuri nu fac un LED


Stim cu toții ce sunt acelea LED-uri, dacă am ascultat vreodată muzică pe întuneric cu ochii la singura sursă de lumină din jur, beculețul colorat al playerului. Numai că, de data asta, mai multe diode semiconductoare(light-emitting diodes) au decis să nu mai fie numai niște indicatori frumos colorați ci s-au unit pentru a se dovedi mai eficiente chiar decât becurile „economice”.

Pe scurt LED-urile sunt exact la fel de puternice ca și becurile vechi cu incandescență, dar la un consum foarte mic de energie, dimensiuni mai mici, durată mai lunga de viață, se aprind mai repede, fac față cu succes la șocurile fizice și așa mai departe. Iar lumina nu vibrează si nu strălucește, fiind mai putin obositoare pentru ochi și prietenoasă cu plantele de interior.


greenlight concept
Sunt adaptate la orice, de la iluminatul stradal la veioza pentru citit. În România le puteți găsi spre exemplu la cei de la greenlight concept care oferă o gamă completă de echipamente bazate pe tehnologia LED.

În concluzie, până când bancul cu: de câți …oameni speciali… e nevoie pentru a schimba un bec, va deveni desuet, pentru că se va întâmpla o data la 10 ani, încercați să vedeți lucrurile într-o lumină nouă, ceva mai naturală.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.