Curs de advocacy pentru locuritorii de pe viitoarea Ecorută Dunăreană

ecoruta dunareana advocacy

15 locuitori din orașul Giurgiu și din comunele Slobozia, Gostinu și Oinacu au participat pe 6 și 7 aprilie 2023 la cursul organizat în cadrul proiectului 𝗣𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗼 𝗗𝘂𝗻𝗮̆𝗿𝗲 𝗰𝘂 𝗺𝗮𝗹𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗰𝘂𝗿𝗮𝘁𝗲, prin care ne propunem realizarea unei ecorute pe malul Dunării, pe o distanță de 44 de kilometeri, între aceste localități.

Localnicii au învățat despre potențialul ecoturistic al zonei, dar și despre provocările pe care le ridică gestionarea ineficientă a deșeurilor. Cu ajutorul experților implicați în proiect, au realizat un plan de activare comunitară și o strategie de advocacy pentru atragerea sprijinului autorităților.

În acest sens, va fi realizată o cercetare preliminară la nivel local, cu scopul de a identifica și analiza stakeholderii locali, precum și atitudinea acestora și a cetățenilor din comunitățile vizate față de poluarea cu deșeuri a malurilor Dunării.

******

Proiectul „Pentru o Dunăre cu malurile curate” este derulat de Asociația MaiMultVerde, în parteneriat cu Asociația Terra Mileniul III, cu sprijinul Lidl România și fonduri Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2022. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.