Despre proiectul „Fă cadou un copac”

Campania „Fă cadou un copac!” a început în decembrie 2010, pornind de la necesitatea strângerii de fonduri pentru împădurirea României. Oricine face o donaţie de 10 lei către MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Peste 5.000 de persoane şi zeci de companii au ales să susţină această campanie şi să planteze un copac acolo unde este nevoie.
În cadrul campaniei au avut loc 8 acţiuni de plantare, după cum urmează:
–       la începutul lunii aprilie 2011 au fost plantaţi 5.000 de puieţi de stejar, frasin, tei şi păr corcoduş la Snagov, din donaţiile adunate de la susţinătorii organizaţiei în perioada decembrie 2010-martie 2011.
–       în toamna 2011 au fost plantaţi 6.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin pe Şoseaua de Centura Est din Ploieşti ca urmare a donaţiilor făcute în perioada aprilie-octombrie 2011.
–       în aprilie 2012, alţi 5.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin au fost plantaţi în Ploieşti, pe Şoseaua de Centură Est. Agenţia de publicitate G2 România şi compania CEMPS se numără printre susţinătorii plantării, “înrădăcinând” fiecare câte 1.000 de copăcei din viitoarea pădure.
–       în noiembrie 2012, încă 5.000 de puieţi au fost plantaţi în aceeaşi zonă la Ploieşti pentru a completa suprafaţa împădurită începând cu 2009. Editura Nemira, Antalis România, EcoFriends şi Badsi au susţinut acţiunea de plantare, iar Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti a fost şi de această dată un partener de nădejde. Cele trei acţiuni de plantare de la Poieşti  fac parte din lucrările de întreţinere pe o perioadă de cinci ani pe care MaiMultVerde le-a realizat la parcela de 10 ha împădurită în 2009.
–       în 6 octombrie 2013, 80 de voluntari ai Asociaţiei MaiMultVerde au plantat 2.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltintot la Ploieşti. Fondurile necesare plantării au fost obţinute din donaţii făcute de susţinătorii organizaţiei în perioada noiembrie 2012-octombrie 2013, din direcţionarea a 2% din impozitul pe venit de către persoane şi prin participarea la Swimathon Bucureşti. Alţi susţinători sunt Electro-Total, Green Dental, Urbanesc, cântăreaţa Aylin Cadîr şi antrenorul şi nutriţionistul Valentin Vasile.

–        în 25 octombrie și 1 noiembrie 2014, 200 de voluntari şi susţinători au plantat 7.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin la Ploieşti, pe Şoseaua de Centură Est. Plantarea a fost realizată cu sprijinul Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti. Voluntarilor li s-au alăturat la plantare Laura Belecciu şi Vladimir Drăghia, susţinători ai Asociaţiei MaiMultVerde. Ei au înotat la Swimathon Bucureşti în iulie 2014 şi au adunat, astfel, fonduri pentru proiectele de împădurire desfăşurate de organizaţie.

–        în 31 octombrie 2015, 200 de voluntari şi susţinători au mers la Videle pentru a planta 7.000 de puieţi de salcâm. Plantarea a fost realizată cu sprijinul Primăriei Videle. Plantarea s-a desfăşurat în 31 octombrie, pe o parcelă de 1,5 hectare, într-o zonă degradată de acumularea de deșeuri de construcții și de alunecarea terenului. Printre susţinătorii campaniei în anul 2015 s-au aflat: Antalis România, TIMAC Agro România, Sabon România, 3M, Deco Box, 100tracks, Ambiflux, Linia 21, Craft Interactive, Marvelous Store, Prista Oil și Camera din față. Compania Antalis România, partener oficial al Convenției Cadru a Organizației Națiunilor Unite pentru schimbările climatice (COP21), a susținut plantarea a 1.000 de puieți, Timac Agro a donat 800 de puieți, Sabon România 1.000 de puieți, iar 3M a oferit 170 de puieți.
În total, în perioada 2011 – 2015, au fost plantaţi 37.000 de puieţi la Snagov, Ploieşti și Videle de către voluntarii MaiMultVerde. Plantările vor continua în primăvara și toamna 2016 cu alte mii de puieţi plantaţi din fonduri adunate de la susţinătorii organizaţiei.


Mulţumim celor care au ales să facă cadou un copac! 


Ce înseamnă ”Fă cadou un copac!”?

Poţi susţine acţiunile de împădurire ale Asociaţiei MaiMultVerde şi poți face un cadou care va dura – un copăcel. Persoana la care ţii se va bucura de acest cadou în fiecare an, iar copăcelul va creşte amintindu-i mereu de tine. Copăceii-cadou se vor bucura de grijă şi atenţie, iar tu vei primi periodic pe e-mail veşti şi fotografii de la ei.

Ce oferi, de fapt? 
–       Un aer mai curat, pentru că fiecare copăcel plantat înseamnă reducerea cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă.
–       Reabilitarea zonelor deşertificate, a celor afectate de inundatii şi alunecări de teren prin acţiuni de împădurire.
–       Oportunităţi de voluntariat pentru mediu şi şansa de a participa la acţiuni de plantare pentru voluntarii MaiMultVerde.
Poţi oferi copaci tuturor prietenilor tăi, donând 10, 30, 50, 100 sau 150 de lei. Voluntarii MaiMultVerde vor planta câte un copac pentru fiecare 10 lei donaţi de tine. Introdu în secţiunea „Informaţii suplimentare” a formularului de comandă numele destinatarului şi adresa de e-mail şi noi îi vom trimite informaţii despre evoluţia copăcelului.