𝗗𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲: Am ajuns în 7 școli și licee din Deva, Petroșani, Lupeni și Călan

În luna iunie a avut loc o nouă serie de proiecții de film în cadrul proiectului 𝗗𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲. Am ajuns în șapte școli și licee din Deva, Petroșani, Lupeni și Călan.

Am pregătit pentru cei aproximativ 650 de elevi 4 filme documentare care abordează teme precum:

▪ Problema managementului deșeurilor

▪ Impactul deșeurilor toxice și a deșeurilor de plastic asupra mediului înconjurător

▪ Tehnici sustenabile de producție a hranei

▪ Principii de permacultură

▪ Importanța protejării apelor și solului

După vizionare, elevii au participat la discuțiile susținute de Oana Ghera, expert educațional în cadrul proiectului și Mihai Stoica, Directorul Executiv al Asociației 2Celsius și expert pe probleme de mediu în cadrul proiectului, iar tinerii au fost invitați să reflecteze la problemele de mediu cu care se confruntă ei și comunitatea din care fac parte.

Toate documentarele de mediu selectate în cadrul proiectului pot fi vizionate pe o perioadă de cel puțin doi ani și de alți profesori interesați alături de elevii în gratuit pe platforma: https://kinoteca.bloczero.ro/

***

Proiect derulat de Mai Mult Verde, în parteneriat cu Asociația Bloc Zero, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este mobilizarea tinerilor din școlile și liceele din orașul Deva și Comuna Șoimuș pentru a se poziționa ca actori responsabili și implicați civic, conștienți de problemele comunității din care fac parte.

𝐿𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑚 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑜 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎̆ 𝑣𝑒𝑟𝑑𝑒, 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑣𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑧𝑖𝑣𝑎̆.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.