𝗗𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲: Continuăm proiecțiile de film documentar în școlile și liceele din județul Deva

În ultimele două săptămâni, am continuat proiecțiile de film din cadrul proiectului 𝗗𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲 și am ajuns în opt școli și licee din Deva, Petroșani, Lupeni și Călan.

350 de elevi au vizionat trei dintre documentarele pregătite de noi și au participat la discuțiile susținute de Mihai Stoica, directorul executiv al Asociației 2Celsius. Mușamalizarea schimbărilor climatice, activismul în rândul tinerilor de la nivel global și biodiversitatea care ne înconjoară au fost subiectele dezbătute, iar tinerii au fost invitați să reflecteze la propriile probleme de mediu cu care se confruntă comunitatea unde locuiesc.

Întâlniri ca cele pe care le-am avut săptămânile aceastea vor continua. Suntem încrezători că acești elevi nu sunt o excepție – împreună alcătuiesc o generație care are toate șansele să se poziționeze ca actori responsabili și implicați civic, conștienți de problemele comunității de care aparțin.

Toate documentarele de mediu selectate în cadrul proiectului pot fi vizionate gratuit pe platforma: https://kinoteca.bloczero.ro/

***

Proiect derulat de Mai Mult Verde, în parteneriat cu Asociația Bloc Zero, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este mobilizarea tinerilor din școlile și liceele din orașul Deva și Comuna Șoimuș pentru a se poziționa ca actori responsabili și implicați civic, conștienți de problemele comunității din care fac parte.

𝐿𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑚 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑜 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎̆ 𝑣𝑒𝑟𝑑𝑒, 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑣𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑧𝑖𝑣𝑎̆.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.