Ecoruta Dunăreană: Am dat startul amenajării traseului

ecoruta dunareana

Asociația MaiMultVerde a dat startul amenajării unui traseu ecoturistic de 44 km care străbate 5 localități din județul Giurgiu, în cadrul proiectului „Pentru o Dunăre cu malurile curate”. Ecoruta Dunăreană este primul traseu ecoturistic de natură și agrement din județul Giurgiu, amenajat între localitățile Slobozia, Oinacu, Giurgiu, Gostinu și Prundu, o zonă cu o biodiversitate specifică Deltei Dunării.

În luna noiembrie, 26 de voluntari ni s-au alăturat la marcarea traseului Ecorutei. În zona Malu Roșu, am fixat împreună stâlpii pentru panourile informative și pentru indicatoare, am marcat traseul pe arborii care delimitează Ecoruta, pe segmentul dintre punctul Malul Roșu și localitatea Oinacu, și am amplasat panoul de informare pe malul brațului Ara.

La Gostinu, voluntarii au ajutat la instalarea panoului de informare privind ecoruta și la marcarea celor 4 km de traseu din zona plajei Gostinu. Însă peisajul a fost pe alocuri dezolant, într-o zonă recunoscută pentru plaja sălbatică atât de căutată vara de turiști, astfel că voluntarii au adunat de-a lungul traseului și câțiva saci cu deșeuri abandonate în natură.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.