Ecoruta Dunăreană: Recipient de colectare a deșeurilor din plastic montat în comuna Oinacu

ecoruta dunareana peste

Singurul pește care mănâncă plastic a fost montat pe 28 iulie 2023 în comuna Oinacu, județul Giurgiu, una dintre localitățile traversate de Ecoruta Dunăreană. Am avut oportunitatea să le vorbim copiilor prezenți despre importanța colectării separate și de ce plasticul sau celelalte tipuri de deșeuri nu trebuie să ajungă în natură.

Peștele container a fost montat la Oinacu în cadrul proiectului „Pentru o Dunăre cu malurile curate” și funcționează, pe de-o parte, ca un recipient de colectare a deșeurilor din plastic, având în același timp și o funcție educativă – o apariție plăcută care va stârni discuții și dezbateri, răspândind un mesaj puternic către oamenii din comunitate.

Peștele ilustrează concret ceea ce se întâmplă cu plasticul care ajunge în mare: este înghițit de pești; ne dorim ca el să schimbe un pic realitatea din zonă, cultivând astfel responsabilitatea socială și respectul pentru natură.

———

Proiectul „Pentru o Dunăre cu malurile curate” este derulat de Asociația MaiMultVerde, în parteneriat cu Asociația Terra Mileniul III, cu sprijinul Lidl România și fonduri Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2022. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.