Giurgiuvenii ni s-au alăturat la plantarea din Pădurea Comunitară Cama, parte integrantă din Ecoruta Dunăreană

ecoruta dunareana - plantare

Peste 20 de locuitori ai orașului Giurgiu ni s-au alăturat sâmbătă, 8 aprilie 2023, la acțiunea de plantare din Pădurea Comunitară Cama, zonă ce va face parte din Ecoruta Dunăreană pe care o vom realiza anul acesta în cadrul proiectului „Pentru o Dunăre cu malurile curate”.

Prezența localnicilor la acțiunea de plantare a fost de bun augur, mai ales că ne propunem ca mare parte din intervențiile de pe traseul viitoarei rute să fie realizate cu sprijinul comunității.

Pădurea Cama, prima pădure comunitară înființată în România, promovează patrimoniul natural existent, oferit de poziția geografică a orașului Giurgiu și de proximitatea Dunării și a zonelor naturale protejate. Locul va deveni un pol important de petrecere a timpului liber pentru giurgiuveni, dar și spațiu de educație de mediu în natură.


*****
Proiectul „Pentru o Dunăre cu malurile curate” este derulat de Asociația MaiMultVerde, în parteneriat cu Asociația Terra Mileniul III, cu sprijinul Lidl România și fonduri Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2022. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.