OMV Petrom a lansat campania de toamnă în cadrul proiectului „România plantează pentru mâine”

► „România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare de copaci cu finanțare privată din România

► Bugetul total pentru campaniile de plantare din 2023 este de peste 3 milioane euro

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, își continuă campania de plantare de copaci din cadrul proiectului „România plantează pentru mâine”. Campania de plantare de toamnă are un buget de 1,5 milioane euro, dintr-un total de 3 milioane euro pentru acest an. Astfel, proiectul va ajunge la peste 500.000 de arbori plantați pe ~100 hectare, în aproape toată țara in 2023.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Proiectul nostru „România plantează pentru mâine” a contribuit, de la startul lui in 2020, la strategia noastră de a construi un viitor durabil pentru comunități și societate în ansamblu. Suntem mândri că am putut planta peste 2 milioane de copaci de la începutul acestui program. Este un număr cu adevărat impresionant, pe care l-am putut realiza doar cu eforturile voluntarilor noștri dedicați și cu sprijinul autorităților și partenerilor noștri ONG, cărora le mulțumesc călduros. ”

„România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din surse private din România, cu un buget total de aproape 9 milioane euro pe întreaga durata a programului, respectiv patru ani. Între 2020 și 2023, 20.000 de voluntari au plantat peste 500 de hectare în cadrul a 90 de evenimente.

Doar în 2023, cu un buget de peste 3 milioane euro, proiectul „România plantează pentru mâine” se concentrează în principal pe crearea de păduri urbane în miniatură, apropiind natura de locul în care locuiesc și muncesc oamenii.

Pădurile urbane în miniatură sunt concepute pentru a crește calitatea vieții în zonele urbane aglomerate prin îmbunătățirea calității aerului, reducerea zgomotului, creșterea biodiversității și reducerea temperaturilor în zonele în care sunt create.

Acest concept inovator a fost introdus în România de OMV Petrom și a fost implementat cu succes în 9 orașe: Moinești, București, Giurgiu, Buftea, Amara, Târgu Ocna, Constanța, Slobozia și Urziceni.

În același timp, continuă plantările în zonele rurale, în special în zonele în care intervenția este foarte necesară pentru a limita eroziunea terenurilor si pentru a crea perdelele de copaci etc.

Puteți găsi mai multe informații în calendarul nostru de plantare din toamna aceasta aici (www.omvpetrom.com/romania-planteaza-pentru-maine).

Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile lor la protecția mediului în România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus, precum și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.