Plantezi un copac prin intermediul unei ilustrații! „Exploring you” by Alina Marinescu

plantezi un copac

Plantezi un copac alături de Alina Marinescu – artist vizual, pe care poate o cunoști deja după ilustrațiile pe care le-a creat pentru diferite poeme, cărți pentru copii sau articole de revistă. Cert este că ni s-a alăturat de curând comunității de artiști locali MaiMultVerde – comunitate pe care o clădim cu scopul de a pune în pământ și mai multă pădure.

Suntem ființe complexe și natura ne aduce cel mai aproape de sentimentul de „acasă”. Scopul nostru la MaiMultVerde este să o protejăm și să combatem degradarea ei. „Mă bucur să pot ajuta natura printr-o lucrare făcuta de mine, chiar dacă într-o mică măsură. Bănuiesc că cel mai la îndemână mod de a conserva natura este grija față de deșeurile pe care le producem și cum alegem sa le lăsăm în urma noastră.”, spune Alina.

Ea se inspiră din natură, cea mai veche muză de când lumea și înțelege cum obiceiurile noastre, fie și ele mici, au un impact asupra ei. „Încerc să reciclez deșeurile, cumpăr haine second hand. Când adunăm prea multe haine pe care le purtăm rar, dar sunt super ok de purtat, eu și prietenele mele organizăm întâlniri unde fiecare aduce ce nu poartă și ia în schimb ce ii place. Hainele care-mi rămân le donez doamnei de la curățenie de la mine din bloc.”  – nimic nu se aruncă, totul se refolosește. În natură totul are un rol bine stabilit ce susține indirect viața unei alte viețuitoare sau plante. Realitatea modernă umană este cumva diferită, un obiect îndeplinește un singur scop și-atunci ciclul lui de viață se încheie, nu este circular ca în natură.

„Exploring you”, ilustrația cu ajutorul căreia plantezi un copac

Ilustrația pe care ne-a dedicat-o Alina și prin intermediul căreia plantezi un copac se numește Exploring you. Lucrarea a fost realizată într-unul din cele mai frumoase momente pe care fiecare dintre noi le poate trăi. „Am creat ilustrația când m-am îndrăgostit și am simțit nevoia să transpun asta într-o metaforă vizuală. Reacțiile au fost pozitive, în sensul că oamenii s-au regăsit în imagine.” povestește Alina.

Ea crede cu tărie că ilustrațiile ne permit să ne spunem povestea într-un mod cu adevărat expresiv prin diversitatea și posibilitățile nesfârșite de ilustrare ce reușesc să deschidă mințile și să stârnească imaginația într-o modalitate ce depășește limitele limbajului.

Mulți au cumpărat ilustrația pentru copiii lor, pentru că li s-a părut că imaginea poate fi și despre cineva care e gata sa descopere și să cucerească lumea.” Lucrarea Alinei te duce cu gândul la primele descoperiri, dar și la obstacolele din proces ilustrate prin spini, animale sălbatice, ochi misterioși care te privesc de sub frunze.

La fiecare comandă pentru ilustrația „Exploring you”, Alina redirecționează 10 lei către MaiMultVerde. Astfel, îți colorezi pereții și plantezi un copac alături de noi. Găsești lucrarea pe platforma Alinei, în format 30×40 cm sau 50×70 cm.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.