De Ziua Internațională a Mediului, zeci de bucureșteni au participat la un tur ghidat cu bicicletele pe Lacul Morii

tur ghidat

Pe 5 iunie (Ziua Internațională a Mediului), peste 70 de bucureșteni au participat la un tur ghidat cu bicicletele pe Lacul Morii, în sectorul 6 al capitalei. Evenimentul a marcat lansarea unui nou program al Asociației MaiMultVerde, În Aer Liber, care urmărește constituirea și dezvoltarea unei comunități urbane pasionate de activități în aer liber și preocupate, în același timp, de protecția mediului în capitala României, și nu numai.

Cu ocazia turului ghidat, a fost testat drumul pentru biciclete special amenajat de către Primăria Sectorului 6 la baza digului de pe Lacul Morii. De-a lungul traseului, au fost făcute trei opriri tematice: promovarea zonelor naturale ca spații alternative de agrement pentru locuitorii Bucureștiului, exemple și soluții de conviețuire între oameni și natură și valorificarea durabilă a zonei extinse a Lacului Morii.

La eveniment au participat primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, secretarul de stat în Ministerul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ionuț Sorin Banciu, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și Ordinului Arhitecților din România.

Turul de duminică reprezintă prima acțiune din seria de întâlniri În Aer Liber, urmând ca până la finalul anului 2022 să fie explorate spații similare și în celelalte sectoare ale Capitalei. Programul În Aer Liber, susținut de Metropolitan Life, se va derula pe tot parcursul anului 2022, cu perspectiva de a fi extins ca durată și loc de desfășurare și în alte orașe din țară. Acesta vine ca o necesitate pentru capitala României, Bucureștiul situându-se pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește suprafața de spațiu verde pe cap locuitor, infrastructura verde sau gestionarea sustenabilă a deșeurilor.

Acțiunile din cadrul proiectului vor viza trei direcții principale: spații verzi, mobilitate urbană și deșeuri urbane. Programul a fost lansat ținând cont de faptul că marile orașe din România continuă să se claseze pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește calitatea aerului, aspect îngrijorător din perspectivă de mediu, dar și prin prisma efectelor asupra sănătății și calității vieții.

„Ne dorim să adunăm în jurul nostru persoane dispuse să participe la acțiuni menite să contribuie la îmbunătățirea calității aerului, prin plantări, acțiuni de curățenie, plimbări cu bicicleta, amenajări de spații verzi, educație în școli, întâlniri cu autoritățile” spune Doru Mitrana, președintele Asociației MaiMultVerde.

„La Metropolitan Life, avem angajamentul de a contribui activ la crearea unui viitor sustenabil și continuăm să ne concentrăm acțiunile pe programele care vin în sprijinul comunității în care ne desfășurăm activitatea, pe inițiativele de CSR, dar și pe dezvoltarea unui viitor sustenabil. Activitățile care contribuie la o comunitate mai sigură și sănătoasă sunt o prioritate pentru noi și ne bucurăm să colaborăm cu Asociația MaiMultVerde în atingerea acestui deziderat.” a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life, overseeing CZ, SK, HU, BU and UA.

ACTIVITĂȚI

Programul În Aer Liber se va concentra pe mai multe categorii de acțiuni desfășurate în București și în împrejurimile orașului, pe tot parcursului anului. Vor avea loc activități de informare și educare, evenimente de voluntariat (acțiuni de plantare, amenajare spații verzi, igienizare etc.), marșuri de biciclete, activități în aer liber derulate în școlile înscrise în proiect, dar și dezbateri publice pe teme de interes pentru bucureșteni (calitatea aerului, mobilitate urbană sustenabilă, gestionarea deșeurilor etc.).  

Asociația MaiMultVerde implementează – începând cu 2008, anul înființării sale – proiecte de protecția mediului în acord cu misiunea sa de a construi o cultură a responsabilității și voluntariatului pentru oameni și natură în România. Unul din domeniile prioritare de acțiune îl constituie promovarea unui stil de viață sustenabil, asociația implementând în acest sens, de-a lungul anilor, o serie de programe și campanii practice și online pentru toate vârstele, pe teme precum colectarea separată a deșeurilor, mobilitatea urbană nepoluantă sau protejarea și dezvoltarea spațiilor verzi din marile orașe.

MetLife, Inc. (NYSE: MET), prin filialele și afiliații („MetLife”), este una dintre cele mai importante companii de servicii financiare din lume, oferind asigurări, anuități, beneficii pentru angajați și gestionarea activelor pentru a-și ajuta clienții individuali și instituționali să pășească cu încredere în viitor. Fondată în 1868, MetLife are operațiuni în peste 40 de piețe la nivel global și deține poziții de lider în Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați www.metlife.com. În România, Metropolitan Life are peste 23 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Peste 3 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.