Peste 300 de copii din 7 localități de pe malul Dunării vor participa în 29 iunie la o acțiune de ecologizare de-a lungul fluviului, pentru a sărbători a 11-a ediție a Zilei Dunării. Aceștia vor strânge deșeurile, ca prim Ziua Dunariisemnal de alarmă și atenționare la începutul sezonului turistic, pentru protejarea celui mai tânăr pământ al Europei.

Ziua Dunării 2015 are mesajul “Fiți activi pentru o Dunăre curată!” – pentru a responsabiliza locuitorii și turiștii din Deltă asupra importanței curățeniei Dunării și a colectării selective a deșeurilor.

Acțiunile de ecologizare organizate cu ocazia Zilei Dunării se vor desfășura în data de 29 iunie, de la ora 8:30, concomitent în localitățile Sulina, Maliuc, Mahmudia, Partizani, Murighiol, Crișan și Sfântu Gheorghe. Pe această cale, sunt chemați toți locuitorii, și toți iubitorii Deltei, să participe la o încercare de salubrizare a malurilor Dunării. 

Ziua Dunării este sărbătorită anual, pe 29 iunie – dată ce marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, la Sofia, în anul 1994, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). Aproape 81 de milioane de persoane din țările danubiene sărbătoresc Ziua Dunării. Obiectivul principal al zilei este de a implica oamenii şi de a accentua legăturile dintre state, precum și interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei. (www.danubeday.org).