Carbon SolutionsRomexpo, cu sprijinul companiei Carbon Solutions Global Ltd., face primii paşi pentru adoptarea unei politici carbon neutre, prin compensarea amprentei de carbon a târgului Romenvirotec, ce va avea loc între 26 şi 29 martie 2014, în cadrul Centrului Expoziţional Romexpo. Astfel, la iniţiativa Romexpo şi cu suportul oferit de Carbon Solutions Global, Romenvirotec devine primul târg expoziţional carbon neutru din România.

Certificare ZeroCO2

Toate datele compensării, precum suma emisiilor poluante rezultate în urma târgului şi proiectul verde susţinut prin această iniţiativă, vor fi anunţate la finalul târgului şi publicate pe site-ul oficial Romenvirotec. În urma calculului, Romenvirotec va primi Certificarea ZeroCO2 care atestă neutralitatea târgului iar certificatele retrase vor sprijini financiar unul dintre proiectele verzi din portofoliul Carbon Solutions Global Ltd.

Romenvirotec – expoziţia internaţională pentru tehnologii şi echipamente de protecţie a mediului

A 21-a ediţie a expoziției ROMENVIROTEC va avea loc în perioada 26 – 29 martie 2014, în Pavilioanele C2, C3 şi Platforma 5 din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo.

ROMENVIROTEC este cea mai importantă expoziţie internaţională dedicată protecţiei mediului din România, fiind un eveniment de referinţă pentru toţi cei implicaţi în protejarea mediului înconjurător, care doresc că România să se alinieze directivelor UE din domeniu.

La această expoziţie sunt invitaţi să ia parte toţi cei care oferă sau caută cele mai noi tehnologii, echipamente şi servicii. Participanţii vor avea ocazia să participe la conferinţele, seminariile şi workshop-urile care vor fi organizate pe durata expoziţiei.

Carbon Solutions Global

Carbon Solutions Global Ltd. (CSG), firma de consultanţă pe probleme legate de mediu, înfiinţată în Londra cu subsidiară în România, este o companie care oferă consultanţă de specialitate şi management de proiect.

Rolul firmei Carbon Solutions Global în sectorul ecologic se datorează modelului de afaceri pe care îl promovează. Acest model este capabil să determine o mişcare de anvergură în ceea ce priveşte adoptarea unui stil de viaţă sustenabil, cu emisii dăunătoare reduse, atât la nivelul societăţii cât şi în mediul de afaceri.
Compania sprijină atât persoanele fizice cât şi deţinătorii de afaceri să monitorizeze şi să-şi compenseze amprenta de carbon, sprijinind astfel o serie de proiecte verzi din toată lumea.