Stil de viață eco – posibil sau real?

Textul MaiMultVerde dedicat biodiversității a primit ca răspuns un e-mail care demonstrează că soluţiile propuse de ecologişti pentru protejarea mediului sunt uşor de pus în practică şi au rezultate.

„Filmulețul legat de înțelepciunea practică m-a determinat să vă scriu înapoi și să vă spun pe scurt lucrurile pe care le facem eu și familia mea pentru a duce o viață mai aproape de natură și mai puțin dăunătoare mediului.

În primul rând am început să folosim în casă produse bio, adică din ingrediente naturale, care nu poluează și sunt biodegradabile. Acum spăl hainele cu nucile de spălat indiene, iar săpunul, șamponul și detergentul de vase sunt bio.

Am început să aruncăm selectiv gunoiul, așa încât cantitatea de gunoi menajer (care este dus la groapa de gunoi) a scăzut. Iar resturile vegetale le adunăm separat și le ducem la socrii la țară unde sunt compostate și folosite ca și îngrășământ.

Aproape săptămânal scriu câte un e-mail firmelor de salubrizare, cerându-le iar şi iar să aducă containere speciale pentru reciclare în fiecare complex de blocuri. Și voi face acest lucru până când se va concretiza cererea mea, pentru că ceea ce eu cer este normal, nu ceva ieșit din comun.

În spațiul nebetonat din jurul blocului am plantat flori și copaci împreună cu soacra mea, care vor crește mari în câțiva ani și vor oferi o privelişte mai plăcută și un aer mai curat. De asemenea, la socrii la țară am plantat anul acesta 6 copaci, câte unul pentru fiecare dintre noi.

De aproape 2 luni am pus în cele 2 scări ale blocului unde locuiesc câte o cutie de carton în care noi toți aruncăm hârtia din cutia poștală (pliante, reclame, plicuri) și această hârtie o adun, iar când vor fi mai multe cutii pline, le voi duce la un centru de reciclare. Banii obținuti revin proiectului Copacul de Hartie.

Am demarat la noi în sat o acțiune de strângere de semnături pentru înființarea unui parc, având în vedere numărul foarte, foarte mare de copii și tineri care merită spații verzi și zone înverzite de relaxare, nu doar betoane. Am reușit să adunăm peste 400 de semnături.

Micile schimbări adunate duc la schimbarea generală spre bine.

Laura Nistor,

28 ani, Florești, jud. Cluj

Bravo, Laura și spor în continuare celor implicați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.