Verde-n față!

Asta le doresc voluntarii de pe platforma MailMultVerde tuturor turiștilor ce urmează să vină la Murighiol. Pe 30 august ne-am deplasat la Murighiol împreună cu 50 de voluntari de pe platforma www.maimultverde.ro. Am avut un drum cu peripeții care a durat 8 ore în loc de 4, asta pentru că am uitat să luăm o hartă cu noi, bazându-ne pe cunoștințele șoferului…Wrong!

Din fericire voluntarii au avut suficientă bună dispoziție și înțelegere. Pentru asta, le mulțumim , iar noi promitem să învățăm din greșeli.

Voluntarii MaiMultVerde au recuperat însă timpul pierdut pe drum și au strâns în 2 ore cât alții în 5. Peste 4 tone și jumătate de deșeuri au fost adunate din pădure. Întâlnirea cu turiștii ne-a marcat. Mulți copii încercau să ne ajute, fiind opriți de părinți…de neînțeles.

La finalul acțiunii le-am cerut voluntarilor implicați un feedback, care va sta la baza organizării unor acțiuni mult mai reușite! Ce s-a remarcat, la fața locului:

–    că am reușit să ne mai educăm puțin – pe noi înșine, dincolo de faptul că am dat o gură de oxigen Deltei

–    MaiMultVerde mi-a adus o schimbare profundă de mentalitate drept pentru care am decis că vreau să mă implic mai mult

–    Poate ar fi fost bun un brainstorming cu voluntarii despre ce tb făcut ca să dispară problema gunoaielor, pe traseul curățat (acțiunea de colectare deșeuri nu e o soluție, ci o încercare de rise awarness asupra problemei). Cum putem rezolva durabil această problemă?

Îi mulțumim lui Moniq pentru numele acțiunii Murighiol: Verde-n față și în spate!

Hai sa povestim aici despre cum ați vedea voi o rezolvare la această problemă.  Până atunci vă invit să vedeți pozele lui Constantin de la curățenie aici.

3 răspunsuri

  1. eu nu o sa inteleg niciodata de ce oamenii astia lasa toate gunoaiele in urma lor (de fapt stiu de ce…din neglijenta, nepasare, incapatanare)…intr-adevar nu peste tot exista cosuri de gunoi, containere dar nu e atat de greu pe cat pare sa iei cu tine resturile. o rezolvare a problemei…hm…in primul rand tine de educatia fiecaruia, si cred ca trebuie sa invatam cu totii sa fim responsabili, nu sa dam vina mereu pe altii, ca nu trebuie sa facem pentru nimeni in mod special un efort de a proteja mediul, ci pentru NOI. ce trebuie facut? cred ca aplicarea drastica a amenzilor e o solutie, dar nu doar ca simple avertismente cum se obisnuieste la noi, pt ca asa se intampla, azi strangem maine e la loc.

  2. O data este vorba de neglijenta, nepasare, nesimtire…
    In al doilea rand, pot sa spun aceleasi lucruri despre cei care au in grija acele zone. Habar nu am care sunt institutiile alea: Administratia padurilor, primarii, etc.
    Nu exista nici un cos de gunoi, sau daca exista este plin pana la refuz pentru ca nimeni nu se oboseste sa vina sa il goleasca!!!
    De fiecare data cand am fost la padure, m-am intors cu sacii de gunoaie si i-am aruncat in tomberonul de acasa. E inadmisibil asa ceva.

    Deci totul e undeva la mijloc sau mai bine zis, nepasarea si nesimtirea e de ambele parti.

    Trist…

  3. My dear kindness! It’s familiar understand my thoughts! Material find out a lot of with this, exactly like you has written the publication involved as well. I do believe that you can try which includes photos they are driving what it’s all about your home a tad, however besides that, it’s educational weblog. Any unpaid learn. I’ll certainly revisit just as before.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.