Proiectul de mediu ”Cartea Dunării albastre” este nominalizat pe responsabilitatesociala.ro pentru proiectul lunii ianuarie. ”Cartea Dunării albastre” este versiunea românească a proiectului internațional ”Danube Box” și își propune să educe elevii din localitățile dunărene în spiritul protejării apelor prin intermediul unui curs opțional dedicat protecției Dunării.

În proiect sunt implicate 22 de școli dunărene, 22 de profesori specializați și 840 de elevi care urmează disciplina opțională. Au fost concepute și distribuite în școli peste 1000 de exemplare ale ”Caietului Elevului”, un suport informațional suplimentar pentru elevii din România.


La sfârșitul anului trecut, „Caietul Elevului” a fost distins cu argint la categoria Print de Liga Americană a Profesioniştilor în Comunicare (League of American Communications Professionals – LACP) în cadrul competiţiei internaţionale “2008 Spotlight Awards Print, Video and Web”.

”Cartea Dunării albastre” este implementat de Asociaţiile MaiMultVerde și ”Salvaţi Dunărea şi Delta, cu sprijinul Coca-Cola HBC România și Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, în contextul parteneriatului „Dunărea Verde” (Green Danube Partnership) dintre Sistemul Coca-Cola şi ICPDR (Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea).

PS. mulțumiri celor care au votat ”Pădurea Noastră” pentru proiectul lunii decembrie pe responsabilitatesociala.ro!