Participă la dezbaterea publică despre construcția pasajului pietonal de la Piața Romană!

Te invităm alături de Centrul de Resurse pentru participare publica și ActiveWatch, să-ți spui părerea cu privire la inițiativa Primăriei Generale de a face un pasaj în zona Pieței Romane pentru facilitarea tranzitului mașinilor.

Miercuri, 6 martie, de la ora 12:00, la sediul PMB din Splaiul Independenței, nr. 291-293, va avea loc o dezbatere publică pe marginea proiectului! Dezbaterea este organizată de Primărie la solicitarea organizațiilor neguvernamentale.

  • Pasaj pietonal la Romană?

Primăria Generală promovează un proiect prin care circulația pietonilor în zona Pieței Romane să se facă sub nivelul trotuarului. Problema la care această soluție ar trebui să raspundă este circulația intensă din zonă. Considerăm că, astfel, pietonii sunt invitați să facă loc mașinilor, să devină invizibili

La nivel comunitar, ierharhia priorităților în ceea ce privește gestionarea spațiului public este: 1. pieton (80% din bucureșteni sunt pietoni!), 2. biciclist, 3. transport în comun și 4. transport personal.

:: citește documentația proiectului propus de Primărie aici.

Având în vedere că acest proiect va avea un impact major asupra centrului capitalei, CeRe și Active Watch încurajează pe toți cei interesați să ia parte la dezbatere și să-și exprime punctul de vedere.

Participarea publică este cu atât mai importantă cu cât în Raportul Informării și Consultării Publicului (foto) cu privire la PUZ Piața Romană, este menționat nu este cazul la secțiunea întâlnirilor cu cetățenii.

Vino miercuri dacă vrei să ai un cuvânt de spus ca cetățean al capitalei!

:: via activewatch.ro

2 răspunsuri

  1. da vreau pasaj pentru ca pierzi o mult timp la semafor si acum in rond sunt si politisti si nu poti sa treci pe rosu (pieton) si nustiu de cate ori am pierdut masina 226 din cauza semaforului. si este foarte multa lume care vine si pleaca de la ASE etc… dc nu boicotam si pasajul de la universitate…
    Spunea cineva ca de ce nu facem pasaj pentru masini la Romana. Pai ca sa faci pasaj acolo hai sa ne aducem aminte cat a durat amaratul ala de pasaj de la Baneasa ca sa fie gata !!!! asta spune multe.

  2. Un pasaj subteran de trecere pietonala e util in acea zona, pentru fluidizarea traficului, dar ar fi de dorit ca sa fie facut cat mai simplu si mai practic, fara inflorituri (hipermarketuri subterane sau alte nebunii) si lucrarile sa nu dureze, ca de obicei, un cincinal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.