Acţiunea Băneasa a lăsat pădurea fără 1, 5 tone de gunoi!

Sâmbătă 16 august, voluntarii de pe platforma online MaiMultVerde, au ieşit la iarbă verde. Picnicul a fost precedat de o acţiune de curăţenie şi informare a turiştilor veniţi la picnic în Băneasa.

Deşi pădurea e plină de mesaje „eco”, picnicarii de weekend le ignoră şi lasă în urma lor tone de gunoaie.

Nu pot să sper decât că fiecare încearcă să dea un exemplu pozitiv de fiecare dată când campează în natură şi că la următoarele acţiuni vom găsi din ce în ce mai puţine gunoaie!

7 răspunsuri

 1. picnicul din Baneasa de sambata a fost super…oameni faini care gandesc si fel si actioneaza. am avut un sentiment deosebit dupa ce am terminat treaba pentru ca am facut ceva in legatura cu gunoiul pe care-l intalnesc la tot pasul si ma plang de fiecare data de mizeria din oras.

  este interesant cum din gunoi reies obiceiurile nutritionale ale picnicarilor non eco: chipsurile sunt cele mai consumate,mai ales Lay’s, semintele de floarea soarelui, snickers si popcorn. la bauturi berea e pe primul loc, apoi cola, sprite si cafea de la mc donald’s. in materie de prezervative durex a iesit pe primul loc.
  Complimente pentru salata de la picnic, a fost f buna si multumesc celor care au fugit sa cumpere branza pentru ca unii dintre noi sunt vegetarieni.

  PS Slogan-ul „Voluntariatul lasa urme” este adevarat 100%, febra musculara de la brate de-abia astazi mi-a trecut.

 2. Salutam actiunea de la Baneasa!
  va trimit niste poze cu ceea ce s-ar putea face cu PET-urile adunate:

  http://secasel.ro/pluta/

  pe aceasta pluta sunt 338 de bucati, dupa cum vedeti de diferite volume (1,5; 2,0; 2,5 l).
  Si cu ocazia asta lansez si o invitatie celor care vor sa testeze o astfel de pluta in zilele de 29, 30 si 31 august pe Oltul superior, intre Augustin si Hoghiz. Vom avea 3 astfel de plute legate intre ele (aproximativ 1000 de PET-uri, pe care le-am adunat, doar din cosumul propriu in cateva luni vreo 15 oameni).
  Asta va fi ultima ocazie anul acesta de a merge cu pluta, deoarece dupa actiune o vom demonta si vom duce recipientii la reciclare.
  Numai de bine!

 3. This specific at the moment are remarkable once again physical exercises during which means that we can take it easy the particular spinal cord along with sleep the right way without the knowledge with regards to stress in your ever again.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.