Adela Szatvanyi urcă pe Aconcagua pentru mai mult verde în România

Adela Szatvanyi este una dintre cele mai vechi voluntare ale Asociaţiei MaiMultVerde, dar rămâne o persoană tânără, inimoasă şi plină de energie. Este atât de ambiţioasă încât în 2016 va urca pe vârful Aconcagua, un munte care nu are „decât” 6.962 Adela Szatvanyi - Aconcagua 2de metri înălţime. Plecarea în experiența extraordinară este în 26 ianuarie.

O puteți susține printr-o donație în pagina de pe platforma Galantom!

Adela este din Vişeu de Sus, Maramureş. În urmă cu vreo patru ani şi-a dezvoltat o nouă pasiune, hiking-ul şi de peste trei ani participă la maratoane locale şi internaţionale. Ea susţine cauze umanitare şi îmbină cu succes obiectivele personale cu acţiunile de voluntariat. Este Head of Commerce Optimization la OSF Global Services SRL şi anul acesta împlineşte 40 ani. Iată un moment bun să-şi dovedească faptul că vârsta este doar un număr.

„Eşti bătrân dacă te simţi bătrân… şi atât. Eu sunt mai activă şi mai sănătoasă decât am fost la 25 de ani”, spune Adela. „De-a lungul timpului, am reuşit în toate activităţile mele (urcat pe munte, maratoane, să administrez proiecte internaţionale) doar ieşind din zona de confort. Prin urmare, am ajuns la concluzia că reuşeşti doar dacă încerci. Şi asta încerc să arăt şi colegilor, prietenilor, familiei dar mai ales, să mă învăţ pe mine. Limitele ni le impunem singuri. Nu contează destinaţia activităţii tale, cât contează călătoria.”

Evident, este posibil că Adela să nu ajungă în vârf: este vreme rea (minus 30 de grade Celsius, vânt puternic) şi este prima ei ascensiune pe un vârf muntos înalt, însă ea spune că savurează la maximum pregătirea (de la cumpărat echipament până la discuţiile entuziasmate cu prietenii).

„Abia aştept să fiu cu rucsacul în spate, în drum spre al doilea vârf ca înălţime din lume. Am ales să fiu fundraiser Galantom pentru MaiMultVerde deoarece consider că organizaţia îmi împărtăşeşte principiile, precum şi dorinţa de mai multă implicare activă pentru a proteja mediul. Cel puţin în Maramureş este o nevoie masivă de implicare în protejarea mediului înconjurător. Hectare întregi de păduri au fost defrişate. Acest lucru este jenant şi trist. De aceea, voi face tot posibilul să protejez mediul în care m-am născut şi am crescut.”

Adela speră ca eforturile sale să se concretizeze în donaţii pe care Asociaţia MaiMultVerde le va folosi pentru a planta puieţi în zone defavorizate din România şi pentru a completa pădurile deja create. Nu uitați: 10 lei = 1 copac, prin programul Fă cadou un copac, al Asociației MaiMultVerde. Tu câți copaci vrei să donezi?

Susţineţi-o pe Adela, ascensiunea ei pe Aconcagua şi reîmpădurirea României, printr-o donaţie în pagina de la Galantom!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.