Adela Szatvanyi aleargă la Marathon 42 km pentru 420 de copaci

Adela Szatvanyi3După Semimaratonul Internațional București și Maratonul Retezat, Adela Szatvanyi se încumetă să alerge la cursa Marathon-Atena în 9 noiembrie, pentru că sportul este o activitate pe care o practică de plăcere încă din copilărie. În afară de alergare, ea mai făcut gimnastică de performanţă la Deva.

De data aceasta, ea va încerca să alerge 42 de kilometri pe traseul Marathon – Atena și să strîngă 4.200 de lei, o sumă care ar însemna 420 de puieți plantați, deci 420 de viitori copaci în pădurile din țara noastră! O puteți susține pe Adela prin donații directe pe platforma Galantom, în pagina dedicată ei.

De la Marathon a început totul. În anul 490 î.Hr., un soldat a mers pe jos de la Atena la Marathon, pentru a anunța, cu ultimele sale cuvinte înainte de a-și da suflarea, victoria grecilor asupra persanilor. Cursa de maraton de 42.195 m a devenit una dintre cele mai competitive probe la Jocurile Olimpice din 1896.

Maratonul de la Marathon este un simbol pentru orice sportiv amator sau profesionist. Adela a ales din nou Asociația MaiMultVerde ca beneficiar al efortului său. Ea speră să strângă banii necesari continuării campaniilor de reîmpădurire a României.

Despre Adela

Are 37 de ani şi este din Vişeu de Sus, Maramureş. În urmă cu doi ani, Adela Szatvanyi şi-a dezvoltat o nouă pasiune, hiking-ul şi, de peste un an participă la maratoane locale cât şi internaţionale.

Adela susţine cauze umanitare și îmbină cu succes obiectivele personale cu acţiunile de voluntariat.

„Am ales să fiu fundraiser Galantom pentru MaiMultVerde deoarece consider că organizaţia îmi împărtăşeşte principiile, precum şi dorinţa de mai multă implicare activă pentru a proteja mediul. Cel puţin în Maramureş este o nevoie masivă de implicare în protejarea mediului înconjurător. Hectare întregi de păduri au fost defrişate. Acest lucru este jenant şi trist. De aceea, voi face tot posibilul să protejez mediul în care m-am născut şi am crescut.”

Adela speră ca eforturile sale să se concretizeze în donații pe care Asociația MaiMultVerde le va folosi pentru a planta puieți în zone defavorizate din România și pentru a completa pădurile deja create.

Donațiile pentru Adela se pot face direct pe platforma Galantom, în pagina dedicată ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.