Bucureștiul are de acum staţii inteligente de colectare selectivă a deșeurilor

Green Group, în colaborare cu Carrefour România, a inaugurat în premieră la Bucureşti două staţii inteligente de preluare a deşeurilor direct de la consumatori, sisteme numit SIGUREC. Investiţia în cele două staţii inteligente de colectare se ridică la 250.000 de euro.

Stațiile sunt amplasate în parcările magazinelor Carrefour Băneasa și Carrefour Vitantis. Bucureştenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri:

 • PET-uri
 • doze de aluminiu
 • recipienți din sticlă
 • echipamente electrice şi electronice
 • baterii, hârtie
 • folii de plastic
 • recipienți de polistiren sau diverse tipurile de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igienă, ambalaje de șampoane etc).

Materialele reciclabile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Green Group și Carrefour oferă utilizatorilor sistemelor SIGUREC recompense sub forma unor vouchere de cumpărături valabile în hipermarketurile Carrefour Băneasa și Vitantis. De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcție de greutate. Totodată, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 11 bani iar sticla 11 bani. Toate valorile sunt returnate sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcție de cantitatea colectată.

Sigurec1 Sigurec2 Sigurec3

Acțiunea face parte dintr-un proiect inițiat la Buzău în 2013. De la implementarea proiectului, au fost colectate prin acest sistem peste 450,000 kg de PET-uri și doze și aproximativ 500 de tone deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Deșeurile devin ajutor pentru cauze sociale

Totodată, stațiile de colectare SIGUREC oferă utilizatorilor posibilitatea de a susține activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deșeuri la SIGUREC pot alege să transfere valoarea bonului valoric primit către organizația HOSPICE Casa Speranței, cea mai importantă organizație din România care oferă servicii specializate de îngrijire pentru bolnavii incurabili în stadii avansate.

Prin parteneriatul dintre Green Group și Carrefour România, containerele inteligente de colectare SIGUREC vor fi amplasate până la începutul anului 2015 în fiecare oraș în care există hipermarketuri Carrefour. Aceste acțiuni de colectare a deșeurilor fac parte din Acordul Voluntar semnat între Ministerul Mediului și Schimbărilor climatice, Green Group, Ecopaper Zărnești SA, Romcarbon SA și Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) și au ca scop facilitarea procesului de colectare și reciclare a deșeurilor de la consumatori și micșorarea volumului de deșeuri care ajung în gropile de gunoi.

4 Responses

 1. Buna tuturor,

  Multumim tuturor pentru sustinere! Daca merge bine, pana la finalul anului vom avea in toata tara astfel de centre. Va asteptam in parcare la Carrefour Baneasa sau Vitantis. 🙂

 2. Felicitari!
  Ar fi ideal sa fie cel putin 4-5 centre in fiecare sector/municipiu, pentru ca efortul pentru reciclare sa fie cat mai mic si cat mai multi oameni sa poata face acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.