Câștigi lanterne eco și mai puține deșeuri în blocul tău dacă pui un anunț!

Dacă te-ai săturat să vezi deșeuri în apropierea blocului, de mirosul neplăcut și mizerie, îndeamnă-i și pe ceilalți să colecteze selectiv gunoiul și să folosească ghena sau toboganul de gunoi doar în cazul deșeurilor menajere!

Descarcă acum afisul din bloc , completează-l cu datele corespunzătoare adresei Primăriei de care aparține blocul tău ( adresa Primăriei, e-mail, fax, nr. de tel.) , tipărește-l ( la birou, după orele de muncă e o opțiune:) și lipește-l la fiecare etaj unde există o ghenă, ca să le dai vecinilor de veste!

Documentul este editabil, în format Word și pre-completat cu datele Primăriei Sectorului 2 București, dar poți să modifici datele Primăriei în funcție de spațiul în care locuiești, în orice localitate din România. GĂSEȘTI AICI adresele, nr. de fax și telefon, cât și e-mail-urile primăriilor din țară ( via protectiamediului.org).
Ia-le din tabel și dă un copy/paste în documentul editabil Word înainte să printezi!

Ce ai de câștigat?

Pe lângă strângerea civilizată a deșeurilor la tine în bloc, curățenie și lipsa mirosurilor urâte, Viața după colectare premiază în fiecare lună cel mai activ participant la lipit printr-o lanternă eco (powered by hand, vezi imaginea de mai jos) și o găletușă cu lipici. Poți dovedi că ești cel mai activ din blocul tău trimițând o fotografie cu afișele lipite de tine la toboganul de gunoi de pe scară pe wall-ul paginii de Facebook Viațadupăcolectare.ro. Tot acolo ne poți lăsa orice informație cu privire la evoluția impactului afișului pus de tine (ex. oamenii aruncă doar deșeuri menajere la gunoi, i-ai văzut citind, a dispărut, s-au trimis mai multe scrisori la Primărie, orice feed-back ți se pare bun de menționat etc.)

Așadar, să recapitulăm pașii pentru acțiunea STOP aruncării deșeurilor la ghenă:

Pe lângă pozele trimise, vom nota și activitatea noutăților tale pe pagina de FB Viața după colectare și vom desemna astfel câștigătorul lunar. PS. afișul menționează și cum poți obține, conform Legii, aceste containere speciale, în cazul în care ele nu sunt amplasate deja lângă blocul tău. Pe link-ul www.viatadupacolectare.ro/resurse/trimite-o-scrisoare-autoritatilor există o scrisoare standard, cât și listă cu Primării care nu este actualizată ( așa că te rugăm să updatezi tu, după caz, cu informațiile corecte).

:: pentru orice informație suplimentară sau dacă ai nevoie de ajutor pentru afișul din blocul tău, nu ezita să ne contactezi pe adresa de e-mail asociatia@maimultverde.ro.

Îți mulțumim și spor la treabă!

3 Responses

  1. Bogdan, daca sustii cauza, te putem premia – trimite-ne adresa ta si fa o poza cu afisul. te premiem cu lanterna eco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.