Ce pot face patru roți dibace

La plantările ”România prinde rădăcini” de la Sudiți, jud. Ialomița și Dăbuleni, jud. Dolj, voluntarii Cardinal Motors au testat voluntariatul de mediu la MaiMultVerde și le-a plăcut. 36 de voluntari ai dealer-ului auto ne-au ajutat să înrădăcinăm 270 de puieți în zonele afectate de inundații.

Noi am testat noul Volkswagen T5 Kombi cu 9 locuri, donat de partenerii de la Cardinal Motors pentru transportul voluntarilor MaiMultVerde la acțiunile eco din teren și ni se pare o mașină tocmai bună pentru intervenții de protecția mediului: e rapidă și spațioasă, iar emisiile scăzute de carbon (199g/km) ne ajută să folosim mijloacele de transport pe patru roți cu responsabilitate.

Le mulțumim pentru inițiativă și îi așteptăm cu drag la noi acțiuni!

7 răspunsuri

  1. Felicitari pentru aceasta initiativa! Daca fiecare dintre noi ar planta un copac, am avea cel putin 20 de mil de copaci… iar copiii nostri s/ar putea bucura de un mediu sanatos, de pasari, de umbra, de excursii la munte… Haideti sa lasam mostenire SANATATE si BUCURIA DE A TRAI!

  2. @vicos intr-adevar, bicicletele sunt mijlocul nepoluant nr.1 si preferam sa rotim pedala in loc s-o apasam, dar cand avem nevoie sa ajungem pe distante mari si intr-un timp scurt – spre exemplu in locuri in care voluntarii din tara pun la cale o actiune de ecologizare sau plantari si ne cer ajutorul – avem nevoie de caii putere. ca mijloc de promovare a deplasarii pe bicicleta, de acord ca e foarte nimerit
    @crina multumim, asta e ideea unei noi culturi a voluntariatului, am vrea ca oamenii sa planteze din proprie initiativa macar un pom, fara sa vina ONG-ul sau autoritatea X sa-i puna lopatica in mana. credem ca se va intampla, raspunsul primit de la tineri, in mod special, ne da mari sperante de viitor

  3. @admin
    legat de treaba asta cu propia inițiativa îmi amintesc că anul trecut m-am gândit să fac părculețul din fața blocului mai colorat primăvara și mai verde vara.
    în general e frumos să faci o acțiune eco. legal. și uite așa m-am dus la Administratia Domeniul Public și am depus o cerere, doamna care îmi sufla în ceafă nu a plecat de lângă mine până nu a văzut scris :”prin munca voluntară”.

    toată povestea asta și finalul mirobolant a ajuns într-un articol, publicat mai târziu într-un ziar local.

    http://victorperdevara.wordpress.com/2008/08/15/birocratia-un-fenomen-social/

    p.s: inițiative eco. sunt blocate de minți luminate din motive încă necunoscute.

  4. cunoastem si noi teoria ‘procedurilor’ pe care le aplica autoritatile. intr-adevar, nu e foarte usor sa te lupti cu birocratia, este si motivul pentru care noi am ales sa facem proiecte de mediu de CSR, cu companii private, deoarece accesul la fondurile publice este ingreunat de sistem. Ideea e ca, daca fenomenul ‘proprie initiativa’ se repeta si nu ramane doar la stadiu de act marginal (fie legal, fie prin actiuni eco de guerrilla – exista o miscare de acest gen in Anglia despre care am scris pe acest blog), autoritatile vor intelege ca cetatenii VOR cu orice pret sa se implice, iar societatea civila chiar poate sa puna presiunea necesara pt. ca astfel de cazuri, precum cel descris pe blogul tau, sa nu se repete constant. cred ca trebuie sa-i mai ‘spamam’ putin cu pornirile noastre eco, si, chiar daca la inceput vom fi respinsi, la un moment dat vor ceda.

    oricum, felicitari pt. ce ai incercat la Bistrita

  5. o miscare ilegala isi face efectul intr-un timp rapid. ridica multe semne de intrebare, cine, de ce a facut?
    sunt convins ca plantarea unor copaci intr-un parculet da impuls populatiei, ia problema in propriile maini.
    unele voci ar putea spune ca-i o prostie, se rup multi pueti si in consecinta faci o munca inutila.
    eu vreau doar sa spun ca initiativele eco. vin din randul maselor si se termina undeva sus.

  6. Great site this maimultverde.ro and I am really pleased to see you have what I am actually looking for here and this this post is exactly what I am interested in. I shall be pleased to become a regular visitor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.