Cinci aplicații mobile pentru copii, despre mediul înconjurător

Cum le mai poți insufla astăzi copiilor spiritul ecologic, într-o lume dominată de tehnologie, tentații la tot pasul, superficialitate? Chiar prin tehnologie! Există mai multe aplicații pentru dispozitive mobile menite să-i învețe pe cei mici ce este poluarea, cum pot avea grijă de animale, să-i facă să fie conștienți de impactul lor asupra Terrei. Mother Nature Network ne prezintă cinci astfel de aplicații. Vi le recomandăm și noi, la rândul nostru. Apăsați pe titlul aplicației pentru a ajunge la site-ul oficial.

Litterati

litterati1 litterati2 litterati3

Nu este o aplicație în sine, ci un algoritm bazat pe Instagram care indexează fotografiile cu gunoi în funcție de locul geografic în care au fost făcute. Dacă vezi undeva gunoi, fă o poză, pune tag-ul „litterati“ pe Instagram, apoi aruncă la tomberon sau reciclează deșeurile respective. Astfel poți explora planeta în funcție de gunoaiele aruncate de oameni în locuri nepotrivite.

MarcoPolo Ocean

marcopolo2 marcopolo1 marcopolo3

O aplicație pentru iPhone și iPad, pentru copiii de 3-5 ani. Aceștia pot explora oceanul și pot lua parte la lecții interactive bazate pe jocuri. Astfel, micuții învață despre pești, corali, mamifere marine, bărci și alte ambarcațiuni și activitatea unui biolog marin. Pe de altă parte, vor afla despre poluarea oceanelor și ce pot face pentru a preveni degradarea, când vor fi mari.

Merlin Bird ID

Merlin Bird ID1 Merlin Bird ID2 Merlin Bird ID3

Aplicație pentru iPhone, iPad și Android, prin care copiii vor identifica specii de păsări, într-un proces pas cu pas. Este un soft apreciat drept unul dintre cele mai indicate pentru familie, țintit către ornitologii începători și avizați. Rezultatele sunt filtrate pe baza datei și locului geografic, pentru a asigura o acuratețe mai mare.

Habitat

Habitat3 Habitat1 Habitat2

Mai țineți minte dispozitive Tamagochi? Ei bine, această aplicație pentru iPhone, iPad și Android preia acea idee și o modernizează. Prin Habitat, copiii vor putea adopta un urs polar virtual și vor încerca să-l mențină sănătos. Jucătorii trebuie să îndeplinească diverse sarcini de protejare a mediului, pentru a debloca bonus-uri.

DinnerTime

DinnerTime1 DinnerTime2 DinnerTime3

Părinții pot controla dispozitivele mobile din mâinile copiilor, prin această aplicație pentru iPhone, iPad și Android. Mobilele și tabletele copiilor se vor închide la orele programate – la cină, la ora de mers la culcare, atunci când e vremea de mers la joacă afară etc. Pauzele de ecran pot fi făcute oricând doresc părinții. Astfel, copiii pot fi mai responsabili cu folosirea electronicelor și vor fi învățați să fie atenți și la ce se întâmplă în mediul înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.