Colocviul CAESAR propune soluţii pentru evitarea inundaţiilor din România

Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR), dezvoltat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), organizează împreuna cu LSRS Colocviul CAESAR „Mediu 2030”, care se va desfăşura în data de 25 iunie 2012, la Bucureşti, şi al cărui scop este de a pune bazele unui proiect la scara naţională pentru evitarea inundaţiilor în România până în 2030.

La eveniment vor participa membrii CAESAR, reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale din domeniul protecţiei mediului, printre care şi Asociaţia MaiMultVerde, şi actori din sfera publică şi privată.

Colocviul Mediu 2030: Despăduriri, Inundaţii, Încălzire Globală va urmări îndeaproape problemele de mediu cele mai stringente din România şi va oferi, cu ajutorul invitaţilor şi partenerilor de lucru, soluţii viabile pentru acestea până în anul 2030.

Inundaţiile din România au cauzat pagube de 700 milioane de euro în anul 2011, iar suma totală a pagubelor în urma inundaţiilor din ţară, din ultimul deceniu, atinge 6 miliarde de euro. Astfel, la Colocviul CAESAR “Mediu 2030”, participaţtii, grupaţi în ateliere de lucru, vor defini un plan pentru întâmpinarea strategică a cauzelor inundaţiilor anuale din România. Evoluţia aplicării planului va fi monitorizată periodic, iar progresul va fi publicat prin intermediul canalelor de comunicare CAESAR.

Colocviul are loc la Sediul Central a Regiei Naţionale a Pădurilor din Bucureşti. Scopul discuţiilor este formarea unei echipe de experţi pentru implementarea măsurilor de urgenţă, ce au rolul de a preveni şi evita efectele inundaţiilor şi deszăpezirilor anuale din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.