Concursul „Lumea pe care o vrei”: a început votarea

A început  procesul de votare pentru cel mai bun proiect european de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Prima etapă în căutarea celei mai bune soluții europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră a ajuns la final.

Concursul „Lumea pe care o vrei” a invitat cele mai creative minți din întreaga Uniune Europeană să își testeze inovațiile în materie de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Vor fi recompensate cele mai practice, rentabile și eficiente soluții climatice care vor putea fi aplicate și în alte țări europene. Acum este momentul pentru a vota proiectul câștigător.

Începând din 19 iunie, publicul are ocazia să decidă care zece proiecte europene se vor califica pentru următoarea etapă, prin intermediul votului online. Acestea vor fi apoi evaluate de un juriu prezidat de comisarul Connie Hedegaard, care va selecta cele trei proiecte finaliste ce vor fi laureate în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Sustainia de la Copenhaga din toamna aceasta.

Unul dintre proiectele finaliste va fi recompensat cu marele premiu: pachetul european de media. Câștigătorul va avea ocazia de a produce un material video profesionist pe baza proiectului prezentat și va primi un sprijin media substanțial pentru a-și promova proiectul câştigător în întreaga Europă.

Dat fiind că această campanie acordă o atenţie specială unor ţări precum Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia și Portugalia, în toate aceste cinci țări va fi selectat câte un câștigător național. Proiectele câștigătoare vor fi incluse într-o campanie națională de afișe ce va avea loc în fiecare dintre capitale în toamna anului 2013.

Ce urmează?

  • Votul publicului pe site-ul http://world-you-like.europa.eu între 19 iunie și 19 august;
  • Anunțarea câștigătorilor naționali din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia și Portugalia până la mijlocului lunii septembrie;
  • Anunțarea celor trei proiecte finaliste și a câștigătorului final în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Sustainia – „Lumea pe care o vrei” de la Copenhaga din 7 noiembrie 2013.


Context:

Concursul face parte din campania paneuropeană a Comisiei Europene de sensibilizare publică „Lumea pe care o vrei. Cu clima care îți place”, menită să promoveze soluții practice, inovatoare și rentabile pentru combaterea schimbărilor climatice.

De la lansarea acesteia în octombrie 2012, campania a atras peste 30 000 de adepţi în reţelele de socializare și peste 160 de organizații partenere în întreaga Uniune Europeană, beneficiind de sprijinul mai multor nume de marcă de pe scena internațională, printre care Secretarul General al ONU Ban Ki-moon și actorii premiaţi Colin Firth și Sergio Peris-Mencheta.

Partenerul campaniei, Sustainia, reprezintă o inițiativă internațională de promovare a sustenabilității – avându-l ca președinte onorific pe Arnold Schwarzenegger – care își propune să identifice și să mărească numărul soluțiilor imediat realizabile.

Alăturați-vă dezbaterii și aflați mai multe:

http://world-you-like.europa.eu/ro/

https://www.facebook.com/EUClimateAction

https://twitter.com/EUClimateAction #worldulike

Mai multe informații despre premiile Sustainia: http://www.sustainia.me/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.