Cosmin Andrei Coca își testează limitele la Tor des Géants, pentru reîmpădurirea României

Cosmin Andrei 1Pentru Cosmin Andrei Coca, competiţia Tor des Géants va fi încă o călătorie de descoperiri și depășiri de bariere personale. În 2015, doar patru români (trei bărbați și o femeie) vor participa la concurs, iar Cosmin este unul dintre ei! Organizatorii italieni nu acceptă decât 700 de participanți din întreaga lume. Tânărul aleargă pentru Asociația MaiMultVerde și pentru a atrage banii necesari plantărilor viitoare. DONAȚIILE SE POT FACE PE PLATFORMA GALANTOM.

Tor des Géants este prima şi singura cursă de trail running care combină distanţele lungi cu stilul individual al fiecărui alergător. Organizatorii nu impun etape obligatorii, iar câştigător este acela care termină cursa în cel mai scurt timp. Fiecare participant ia propriile deciziile legate de când şi cât de mult să se oprească pentru odihnă şi alimentare. Traseul are lungimea de 330 km, cu o ascensiune totală de 24.000 m și trece prin 34 de localități și are loc în perioada 13 – 20 septembrie 2015.

Anul trecut, tânărul nostru de nădejde a participat la Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), una dintre cele mai dificile curse de anduranţă din lume, la ea participând 2.300 de ultra-maratonişti.

La Tor des Géants, ca și la UTMB, Braşov Marathon și EcoMarathon, Cosmin va alerga pentru cauza Asociaţiei MaiMultVerde, mai exact pentru a aduna fondurile necesare continuării proiectelor de reîmpădurire a țării. Prima acţiune de plantare susţinută şi din fondurile adunate de Cosmin va avea loc în toamna lui 2015, fiecare leu transformându-se în puieţi plantaţi de către voluntarii organizaţiei.

Cine este Cosmin Andrei Coca

Cosmin are 35 de ani. Originar din Baia Mare, s-a stabilit acum mai bine de doi ani în Sibiu, în centrul ţării, un loc ideal unde poate să practice în natură sporturile care îl pasionează: alergatul, mersul cu bicicleta, urcatul pe munte.

Îi place natura şi aleargă de mulţi ani, dar a început să se ia puţin mai în serios acum cinci ani. De atunci a strâns câteva alergări în România, dar şi în străinătate, alergând la maratoanele de asfalt de la Atena (în 2010, când grecii sărbătoreau 2.500 de ani de la bătălia de la Maraton), Roma şi Dusseldorf (în 2011), iar în 2010 l-a prins microbul alergatului pe munte (primul maraton montan fiind Hercules Marathon, de pe Valea Cernei ). Aşa a putut să îmbine alergatul şi muntele şi a participat până acum la 6 ultramaratoane în România, în Munţii Bucegi, Călimani şi Gurghiu, în Grecia în Munţii Rodopi (ROUT 2013) și în Mont Blanc. Când nu aleargă, Cosmin joacă tenis şi merge pe bicicletă şi îşi doreşte mult să facă o tură cicloturistică mai lungă prin România şi în afară ţării.

În viaţa de zi cu zi, Cosmin este controlor de trafic aerian la Aeroportul Internaţional din Sibiu. Îi place mult aviaţia, dar găseşte timp destul pentru a participa la evenimente culturale. Bănuim că atunci când aleargă mai şi fredonează câte o melodie (deşi spune că-i place să alerge doar pe muzica naturii, astfel simţind mai bine legătura specială care se creează alergând prin pădure, pe munţi), pentru că o altă pasiune a lui Cosmin este muzica.

De ce concurează pentru MaiMultVerde

Cosmin este primul fundraiser Galantom al organizaţiei şi a ales să facă acest lucru deoarece consideră că organizaţia îi împărtăşeşte principiile, precum şi dorinţa de mai multă implicare activă pentru a proteja mediul. Îşi doreşte să fie parte dintr-o comunitate a alergătorilor MaiMultVerde care apreciază mediul şi mişcarea într-un mediu cât mai curat şi să contribuie cât mai mult la proiectele de împădurire ale organizaţiei.

”Îmi place să alerg, să merg cu bicicleta şi să hoinăresc pe munţi. Toate aceste activităţi prefer să le fac în natură, nu în oraş, aşa că pot observa schimbările dramatice prin care trece mediul şi câtă nevoie este de intervenţia noastră. Fie că este vorba de ce lasă turiştii în urmă, de tăierile abuzive de arbori, de speciile de animale afectate de aceste tăieri, nu pot rămâne impasibil. Aşa am început să mă gândesc că aş putea face puţin mai mult.

Am început prin a planta copăcei câţiva ani la rând cu o mână de prieteni, acum încerc prin alergările mele verzi să continuu la altă scară acest demers cu ajutorul prietenilor de la MaiMultVerde.

A fi fundraiser pentru Asociaţia MaiMultVerde şi a ajuta la strângerea de fonduri pentru acţiunile de împădurire ale organizaţiei consider că este deja un pas bun în această direcţie verde. Şi apoi de a participa la acţiunile de plantare împreună cu voi, oameni faini, de bine, care înţelegeţi şi alegeţi să susţineţi responsabil asemenea acţiuni eco.

Alerg pentru ca MaiMultVerde să planteze mai mulţi copaci acolo unde este nevoie, să cureţe zone naturale afectate şi să promoveze un stil de viaţă frumos şi sănătos!”

DONAȚIILE SE POT FACE PE PLATFORMA GALANTOM. De asemenea, dați vorba mai departe prietenilor, pentru că faptele bune merită să fie cunoscute de cât mai mulți oameni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.