Cum să reduci amprenta de carbon a familiei tale

Ca să devii un pic mai “verde”, nu trebuie să-ți schimbi în mod radical stilul de viață, nici să-ți înnebunești familia cu reguli absurde. Există moduri simple și pe care ți le poți permite pentru a reduce impactul tău și al Amprenta de carbon - gradina la malul mariicelor din jurul tău asupra mediului, conform site-ului Huffington Post. Mai întâi, dacă vrei să afli care este amprenta ta de carbon, folosește calculatorul de pe site-ul nostru.

1. Redu cantitatea de gunoi produsă

Reciclează plasticul, sticla, publicațiile tipărite și hârtia în general, aluminiul și metalul.

2. Refolosește tot ce poți

În loc să cumperi mereu mobilă nouă, recondiționeaz-o pe cea veche; transformă ambalajele în proiecte artistice sau recipiente; donează hainele și alte lucruri pe care ai vrea să le arunci.

3. Renunță la hârtie

Nu mai imprima documente decât dacă este absolut necesar (de exemplu, biletele de avion etc.); optează pentru facturile electronice la companiile care oferă acest serviciu.

4. Redu din consumul de plastic

Nu mai cumpăra tot timpul produse cu ambalaj din plastic, caută și produse vărsate; folosește un sistem de filtrare a apei acasă; folosește sacoșe textile.

5. Fă-ți o grădină

Dacă stai la casă, este simplu să dedici o parte mică din terenul din jur pentru o mică grădină de zarzavaturi; în unele orașe, se amenajează grădini pe terenurile virane dintre blocuri.

Citiți celelalte sfaturi la Huffington Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.