De ce se-aud suspine în pădurile virgine?

Se spune că România e o ţară frumoasă, care are uneori dezavantajul de a fi locuită. Frumoasă e într-adevăr pentru patrimoniul ei natural, care găzduieşte momentan 322.000 ha de paduri sălbatice şi neatinse de mâinile oamenilor. Asta înseamnă că aici se află încă 65% din pădurile virgine de pe continent, adică multă natură care trăieşte în forma primordială şi pură.

Cu toate acestea, intervenţia oamenilor a devenit un pericol odată cu exploatarea lor fizică (pentru lemn şi alte resurse) în detrimentul celei morale, etice şi fireşti. Deoarece am uitat că bogăţia nu se măsoară doar în bani sau în alte bunuri materiale, suntem acum în pericolul de a pierde aceste locuri unice şi de ce nu, binecuvântate.

Aşa am ajuns să constatăm că în secolul al-XIX-lea, padurile virgine reprezentau aproximativ 30% din suprafaţa totala a pădurilor din România, că la finele secolului XX mai erau doar 6%, iar astazi au ramas mai putin de 3%!!!

Morala ar fi simplă şi de bun-simţ: să oprim exploatarea brutală a acestor resurse naturale şi să ne oferim plăcerea de a vedea şi contempla aceste minuni ale creaţiei pe aceste tărâmuri. În condiţiile în care doar 18% din pădurile autohtone şi virgine se bucură de un statut de protecţie legislativ, întrebarea e cum vom reuşi să le păstrăm aşa?

WWF România a început demersul cererii schimbărilor legislative prin care pădurile virgine să fie în totalitate protejate. Dar avem nevoie de suport din partea tuturor românilor. Semnează petiţia pentru salvarea pădurilor virgine dacă te numeri printre cei care vor să păstreze pădurile româneşti!

:: detalii pe padurivirgine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.