𝗗𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲: Campanii de mediu în școlile și liceele din Deva, Șoimuș și Călan

Ne-am propus să creștem următoarea generație de activiști de mediu și lucrăm activ cu elevii din Șoimuș, Deva și Călan pentru implementarea unor campanii de mediu în propriile școli. Ideile au venit chiar de la ei, noi oferindu-le posibilitatea să le pună în practică. 

Un grup de elevi de la Colegiul Național Decebal și-au propus să învețe într-o școală mai verde și mai responsabilă față de mediu și, cu această ocazie, să-și exerseze și abilitățile activiste. Cu sprijinul nostru, au pus la cale trei campanii: reducerea risipei alimentare din programul Cornul și Laptele, solicitarea opționalului de ecologie în școală și organizarea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor. 

Elevii au participat în primăvară la cursul de activism și advocacy organizat în cadrul proiectului Documentare pentru schimbare, iar până la finalul lunii noiembrie vor pune tehnicile învățate în aplicare. Primul pas a fost instalarea unui colț educativ pentru colectarea selectivă corectă a deșeurilor din școală. Vă ținem la curent cu progresul lor! 

Elevii de la Liceul Tehnologic „Ovid Densusianu” Călan au ales că facă o campanie dedicată transportului alternativ și să-și convingă colegii să vină cu bicicleta la școală. I-am ajutat să monteze un rastel nou de biciclete și să-l recondiționeze pe cel vechi. Acțiunea s-a terminat cu proiecția unui film documentar pe mediu și discuții despre încălzirea globală și felul cum populația globală este afectată.

Elevii de la Școala Generală din Șoimușau sesizat că râul Mureș și malurile acestuia sunt pline de gunoaie și campania lor a fost pentru colectarea selectivă a deșeurilor și amenajarea unui colț dedicat în curtea școlii. Elevii și-au convins colegii să organizeze și o igienizare pentru a atrage atenția asupra fenomenului. 

***

Proiect derulat de MaiMultVerde, în parteneriat cu Asociația Bloc Zero, cu sprijinul financiar @Active Citizens Fund, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este mobilizarea tinerilor din școlile și liceele din orașul Deva și Comuna Șoimuș pentru a se poziționa ca actori responsabili și implicați civic, conștienți de problemele comunității din care fac parte.

𝐿𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑚 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑜 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎̆ 𝑣𝑒𝑟𝑑𝑒, 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑣𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑧𝑖𝑣𝑎̆.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.