𝗗𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲: Primul atelier de practici activiste de mediu

În cadrul proiectului 𝗗𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲 am organizat, în luna aprilie, împreună cu Asociația Bloc Zero, primul atelier de practici activiste de mediu din Deva. Trainingul a avut loc în perioada 𝟮-𝟯 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 2022 la Colegiul Național Decebal din Deva și le-a avut ca traineri pe Ioana Brăilescu (expert educațional) și Oana Neneciu (expert advocacy).

La training au participat 26 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, din 3 localități din județul Hunedoara. Tinerii au învățat cum să se implice în viețile comunităților lor și cum să influențeze actorii potriviți pentru rezolvarea problemelor de mediu de care se lovesc cel mai des.

Programul atelierului a inclus activități de dezbatere și de formare a spiritului de echipă și exerciții de persuasiune, dar și componente teoretice legate de structura unei campanii de succes: de la alegerea cauzei și definirea strategiei la identificarea actorilor responsabili și împărțirea rolurilor în echipă.

La finalul atelierului, cele 6 echipe de adolescenți și-au ales temele pentru care vor să creeze campanii:

▪ Colectarea responsabilă a deșeurilor

▪ Reciclarea bateriilor uzate

▪ Implementarea orelor de educație de mediu în școli

▪ Ecologizarea râului Mureș

▪ Eficientizarea programului „Cornul și laptele” pentru a deveni mai sustenabil

▪ Crearea unei infrastructuri pentru transport alternativ în școli

***

Proiect derulat de Mai Mult Verde, în parteneriat cu Asociația Bloc Zero, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este mobilizarea tinerilor din școlile și liceele din orașul Deva și Comuna Șoimuș pentru a se poziționa ca actori responsabili și implicați civic, conștienți de problemele comunității din care fac parte.

𝐿𝑢𝑐𝑟𝑎̆𝑚 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑜 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎̆ 𝑣𝑒𝑟𝑑𝑒, 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑖𝑡𝑖𝑣𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑧𝑖𝑣𝑎̆.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.