Don Papillon salvează cu stil lemnul exotic

Don Papillon înseamnă papioane stilate realizate din lemn. Fiecare papion este produsul a 10 ore de lucru manual, iar din echipa care le confecţionează fac parte persoane cu dizabilităţi, foarte devotate muncii lor, recunoscătoare că li s-a oferit şansa la o viaţă normală.

Inspirat de o iniţiativa americană, Don Papillon este rezultatul creator al întâlnirii dintre un iubitor şi priceput al lemnului, Gigi Vasilache, şi un pasionat al designului, Alex Bucur, un breslaş împătimit şi un arhitect inspirat.

Don Papillon s-a născut, în primul rând, din dragoste şi respect pentru natură. Tocmai din acest motiv valorifică la maxim, până la ultimul centimetru pătrat, lemnul de esenţă nobilă, provenit din păduri controlate din Africa, America şi Asia. Resturile de lemn exotic sunt salvate din foc și li se oferă o soartă chic: le transformă în materie primă pentru accesorii vestimentare remarcabile, care n-au cum să fie trecute cu vederea.

„Inspiraţi de accesoriile vechi pe care şi le confecţionau singuri bunicii noştri şi îndrăgostiţi iremediabil de lemn, ne-am gândit să-l transformăm într-un papion care să arate al naibii de bine la gâtul oricui. L-am creionat, l-am tăiat, l-am şlefuit şi uleiat, aşa cum am ştiut mai bine, i-am legat un nod chic, l-am asortat la o cămaşă şi am ieşit cu el la o petrecere, la care am fost invitaţi. Şi nu mică ne-a fost surpriza când am primit reacţii dintre cele mai bune de la cei din jur”, au declarat cei doi tineri antreprenori.

Perfect asortabile şi purtabile de către doamne sau domni, într-un context sobru, informal sau chiar amuzant, accesoriile Don Papillon au un ambasador pe măsură versatilităţii lor: marele actor Marius Manole. Cine le-ar fi putut reprezenta mai bine decât un artist care joacă în paralel în peste 22 de roluri şi care, la cei 35 de ani ai săi şi 13 ani de carieră, a întruchipat nu mai puţin de 54 de personaje? Marius Manole este Don Papillon! Cu stilul său nonşalant, el coboară papionul de pe piedestalul eleganţei absolute, aducându-l, cu farmec, în citadin.

Găsiți papioanele dichisite din lemn în shop-ul de pe site-ul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.