Ecologia acasă la tine (P)

Succesul pe care „Let’s Do It, Romania!” l-a avut și în acest an ne-a bucurat mult. Am rămas în minte cu efervescența de pe 12 mai. Am început să ne gândim dacă nu cumva spiritul acestei mișcări poate fi adus în viețile personale. Nu ne referim la principiile eco, ci la dorința de a schimba ceva în mediul imediat apropiat.

Cum ar fi să existe o zi în care toată lumea își propune să faca ordine completă în casă? Dar nu în sensul curățeniei generale care mereu există înainte de sărbători, ci legat de salvarea propriului spațiu de trăit.

Ca și în cazul acțiunilor de ecologizare, primul lucru pe care trebuie să îl faci este selectarea. Separi lucrurile pe care le-ai arunca fără probleme de cele care încă au valoare sentimentală sau practică. De primele scapi ușor, mai ales că sunt în general mici. Dar ce te faci cu bean bag-ul din facultate sau prima ta canapea, primită cadou de casă nouă de la o mătușă? Tot în categoria asta intră și cauciucurile de iarnă. Nu poți să le arunci, dar nici nu mai ai loc să le păstrezi în casă.

Dacă nu ai un garaj gol sau o magazie, îți recomandăm depozitul cu autoservire al prietenilor noștri de la Euroministorage. Le spui ce vrei să lași la ei și îți recomandă o boxă. Noi i-am întrebat unde am putea să ne lăsăm toate uneltele pe care le folosim la acțiunile de plantat și au găsit locul potrivit. Dacă lucrurile tale trebuie ținute într-un loc cu temperatura controlată, se rezolvă. Iar dacă ai lucruri voluminoase la care vrei să ai acces direct cu mașina, există și această soluție.

Nu trebuie decât să te hotarăști că vrei să scapi odată pentru totdeauna de lucrurile care te-au tot încurcat. Și asta s-ar putea întampla mai ușor dacă ai ști că toata lumea din România face asta într-o singură zi. Ți-ai face ordine și te-ai și distra.

Ar mai fi nevoie doar de o dată și de un nume pentru eveniment.
Propuneri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.