Un segment din Ecoruta Dunăreană, testat alături de presa națională și locală

Pe 16 iunie 2023 am testat un segment din Ecoruta Dunăreană alături de presă locală și națională și primarii din orașul Giurgiu și comunele Oinacu, Gostinu. Am mers cu bicicletele și caiacele pe o distanță de 6 kilometri și ne-am bucurat de peisajul minunat pe care Dunărea îl formează pe raza comunei Oinacu.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți de la 9 instituții de presă locale și naționale.

Reportaj Open TV Giurgiu

Reportaj Honews

Ne-am propus realizarea unui model de bună practică, de valorificare durabilă a malurilor Dunării, fără deșeurile care acum le sufocă. Problema poluarii apelor ar trebui să fie una de interes național și nu trebuie lăsată doar în grija autorităților riverane apelor, care de cele mai multe ori nu au resursele și capacitatea să curețe și să întrețină apele.

Propunem o colaborare unică între cele cinci localități de pe Ecoruta Dunareană (Slobozia, Oinacu, Giurgiu, Gostinu și Prundu) pentru recuperarea acestui segment de mal de la starea actuală de depozite de deșeuri la zonă recreativă, turistică, de natură și agrement, introducând zona în circuitul turistic.

*****

Proiectul „Pentru o Dunăre cu malurile curate” este derulat de Asociația MaiMultVerde, în parteneriat cu Asociația Terra Mileniul III, cu sprijinul Lidl România și fonduri Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2022. Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.