Fân Fest revine la Roșia Montană

fanfest

A opta ediție a festivalului FânFest ce va avea loc între 15 şi 18 august 2013, la Roşia Montană. Este un eveniment organizat de Campania Salvați Roșia Montană.

Și în acest an, FânFest Roşia Montană se prezintă ca un eveniment dedicat culturii, activismului social şi respectului pentru natură, patrimoniu şi oameni. Curțile devin spații de spectacole și interacțiune activistă, casele – săli de expoziții, poienile – amfiteatru pentru concerte. Atât pentru cei ce se găsesc la prima vizită cât și pentru vechii cunoscători, programul propus de echipa festivalului este presărat cu evenimente speciale, dezbateri și conferințe ce promovează patrimoniul Roșiei Montane pentru înscrierea sa în UNESCO.

Ca şi la ediţiile precedente, programul festivalului include spectacole de teatru. Direct de la Bienala de la Veneția,  compania italiană de teatru  Motus aduce un spectacol-intervenţie special creat pentru Roşia Montană.

De asemenea, vor exista o serie de workshop-uri în cadrul proiectului Teatru Civic, un proiect finanţat de Asociaţia Fondului Cultural Naţional. Forumul Social Activist, aflat la cea de-a doua ediție, va prezenta dezbateri şi ateliere pe diferite subiecte sociale şi de mediu, probleme ce afectează comunităţi din România şi Europa.

Programul va fi întregit de expoziţii precum Muzeul Campaniei Salvați Roșia Montană și lucrările lui Laurențiu Ridiche de artă protestatară.

Concertele de muzică vor aduce pe scena festivalului trupe precum Travka, Luna Amară, Implant Pentru Refuz, Blanoz, Norzeatic, Negură Bunget sau Krema Kawa şi multe altele.

Din program nu vor lipsi nici conferinţele, lecturile publice, bibliotecă liberă, activităţile recreative precum percuţie, capoeira, tai chi, reiki, jonglerii, slackline, parapantă, astronomie, hamace, masaj, jocuri de societate, ateliere de croşetat.

Secţiunea de turism a festivalului va oferi tururi ghidate pe jos şi pe bicicletă, povestiri la foc, proiecții de filme documentare de mediu şi sociale, o Piaţa Ţărănească și o Zonă a Copiilor.

Puteţi ajuta la realizarea festivalului donând orice sumă doriţi.

Programul festivalului va fi actualizat permanent pe pagina www.fanfest.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.