Noi programe de colectare selectivă a deșeurilor în țară și în capitală

Vești bune pentru locuitorii din Sector 4 și Sector 6 din București: două programe de colectare selectivă a deșeurilor le stau la dispoziție.

Un program pilot de colectare selectivă a deșeurilor a fost aprobat pe 25 martie prin adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Sector 4. Proiectul se adresează colectării selective a deșeurilor menajere și reciclabile atât la persoanele fizice, cât ți la cele juridice de pe raza sectorului.

Firma de salubrizare din sector va dota fiecare imobil sau gospodărie individuală cu cate o europubelă, inscripționată special pentru deșeuri reciclabile. Acestea vor fi colectate și evacuate cel puțin o dată pe săptămână, conform programului stabilit de comun acord cu administratorii imobilelor sau cu proprietarii gospodăriilor individuale.

Locuitorii din Sectorul 4 vor plăti mai puțin pentru serviciul de salubritate dacă vor arunca gunoiul selectiv: cu până la 10% mai ieftin In baza prevederilor legale, pentru persoanele fizice si juridice care colecteaza separat deseurile reciclabile de cele menajere!

În Sectorul 6, Asociaţia RoRec organizează o acţiune de colectare DEEE (deșeuri electrice, electornice și electro-casnice) în 2 zile de sâmbătă, pe 30 martie şi pe 6 aprilie 2013. Programul colectării este 9.00- 18.00.

Bucureştenii sectorului 6 care doresc să se debaraseze de deşeurile electrice şi electronice, o pot face atât la punctele fixe de colectare, cât şi prin preluarea gratuită de la domiciliu. Intr. Str. 1 Mai (Compozitorilor) cu Str. Braşov , vis-a-vis de Billa (Drumul Taberei), Intr. Blvd. Iuliu Maniu cu Şos. Virtuţii vis-a-vis de Cora, Blvd. Constructorilor intersecţie cu Calea Giuleşti sunt cele 3 puncte de colectare.

Pentru deşeurile grele sau voluminoase, locuitorii sectorului 6 au la dispoziţie două numere de telefon unde pot suna pentru a programa preluarea gratuită de la domiciliu a acestor obiecte. Numerele sunt 0731.136.942 şi 0767.670.412, disponibile între 22 martie – 6 aprilie, în intervalul orar 9.00-19.00.

Deponenţii au şansa de a câştiga premii mașini de călcat, cafetiere și hole noi.

Tot în București, dar și în celelalte orașe din țară, continuă campania Viața după colectare, prin care cetățenii pot cere autorităților amplasarea pubelelor speciale destinate colectării selective în apropierea locuințelor lor sau pot pune în bloc afișul care îndeamnă vecinii să colecteze selectiv, separat de resturile menajere.

:: surse: stopco2.ro, rorec.ro, viatadupacolectare.ro

Later Update – Flori în schimbul deșeurilor


Gremlin, în parteneriat cu primăriile și agențiile pentru protecția mediului din județele Constanța, Brăila, Galați, Dâmbovița, Călărași și Sectorul 4 București, organizează sâmbătă şi duminică (29-30 martie) campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Campania se va desfăşura la 32 de centre de colectare din țară, iar cei care se vor debarasa în mod responsabil de aparatura veche sau uzată vor fi recompensaţi cu flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.