OMG, au modificat Ministrul Agriculturii!

OMG nu e doar interjecţia pentru Oh My Gosh! (sau Doamne-Fereşte! mai pe româneşte), ci şi acronimul pentru Organisme Modificate Genetic –  termen care defineşte o plantă de cultură sau un animal, care trasferă gene de la alte specii prin intermediul unor tehnici de inginerie genetică.

OMG-urile au fost folosite mai întâi în agricultura din SUA pentru producerea pe scară largă a alimentelor, deşi rapoartele privind ameninţarea biodiversităţii şi a sănătăţii oamenilor care consumă  aceste produse sunt cel puţin  nefavorabile.

Diferenţa e clară ca aceea dintre mărul crescut cu gust la ţară şi o minge de tenis alimentară.

Goana după profit a unor companii producătoare de OMG, dar şi criza alimentară, au făcut multe guverne să adopte creşterea şi multiplicarea OMG-urilor, în ciuda riscurilor la care sunt supuşi cetăţenii şi celelalte specii vii.

:: mai multe informaţii tehnice despre OMG-uri găsiţi la www.infomg.ro

Meanwhile, in Romania…

Coaliţia pentru Mediu semnalează pericolul la care se supune România prin investirea lui Stelian Fuia ( fost  Director Comercial – Monsanto România Ltd. (1999-2002) în funcţia de Ministru al Agriculturii.

Monsanto este o corporaţie multinaţională, cel mai mare producător de organisme modificate genetic la nivel mondial, această companie fiind acuzată de manipulare şi de trafic de influenţă în SUA, India, America Latină, generând numeroase probleme sociale, de sănătate, de asemenea fiind responsabilă de sărăcirea comunităţilor agricole în zone în care se cultivă intensiv culturi modificate genetic, probleme de mediu şi sănătate.


Coaliţia pentru Mediu din România solicită premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi coaliţiei aflate la guvernare retragerea sprijinului lui Stelian Fuia pentru postul de Ministru al Agriculturii şi înaintarea unei noi propuneri pentru această funcţie.

Stelian Fuia este un susţinător al biotehnologiei care utilizează organismele modificate genetic şi a votat deja în favoarea legii ce prevede introducerea pe piaţă a OMG. Legea 247/2009 aduce modificări în ceea ce priveşte sistemul de autorizare a OMG într-un mod care favorizează exploatările agricole cu organisme modificate genetic, reduce accesul la informaţia de mediu şi exclude ONG-urile din consultările în legatura cu acest domeniu…

Numeroase studii stiintifice au arătat efectele negative ale OMG asupra sănătăţii şi mediului. State importante din UE au interzis cultivarea de OMG în baza acestor studii. Printre aceste state se numără Franţa, Germania, Austria, Ungaria, Bulgaria, Luxemburg.

Conform sondajelor de opinie , consumatorii romani nu doresc sa consume OMG. Conform sondajului de opinie Omnibus, realizat în România în 2010, 74% dintre români s-au declarat împotriva consumului de produse modificate genetic iar 81% doresc interzicerea OMG. Un nou sondaj Omnibus din România confirmă încă o dată că 74% dintre români sunt împotriva consumului de organisme modificate genetic.

4 răspunsuri

  1. Dragilor. Principalul obiectiv al Monsanto este ca singurele seminte de pe planeta sa fie facute de ei. Va puteti da seama de urmari doar prin a incerca sa dezvoltati ideea aceasta.

  2. Dear Monsanto Staff,

    Your services will no longer be needed. Your positions have been „terminated”. It has been determined that God/Spirit made everything perfect the first time and no redos are necessary. You will have to find other employment that does not kill & poison the earth & it’s citizens. There are many other professions with integrity that might interest you: farming, teaching, janitorial services, etc. Your former profession is no longer acceptable on any terms.

    -The Citizens of the World.
    (Please copy text, repost this and send it around the world.)

    via Alexandra

  3. „Monsanto este o corporaţie multinaţională, cel mai mare producător de organisme modificate genetic la nivel mondial, această companie fiind acuzată de manipulare şi de trafic de influenţă în SUA, India, America Latină, generând numeroase probleme sociale, de sănătate, de asemenea fiind responsabilă de sărăcirea comunităţilor agricole în zone în care se cultivă intensiv culturi modificate genetic, probleme de mediu şi sănătate.”

    I read an article here http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/01/31/monsanto-worst-company-of-2011.aspx and says that Monsanto company topped as the worst company in 2011. Is this true?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.