Orașul e al tău, ia-l înapoi!

_
Orașul în care trăim este o ilustrare perfectă a bunelor și uneori proastelor noastre obiceiuri sau gusturi. Poate cea mai importantă însușire pe care o împărtășim cu orașul este dinamismul. Continua schimbare a orașului este inevitabilă și benefică, cu condiția să ne implicăm constant în acest proces, respectând valorile și nevoile reale ale comunității.
_
Și cea mai mare piedică în calea implicării este măsura în care noi înțelegem și simțim orașul ca fiind al nostru, ca o extensie a locuinței, în detrimentul mentalității că domeniul public aparține autorităților.
_
Asa s-a născut proiectul Orașul esti tu!, coordonat de ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu organizațiile Salvați Bucureștiul, Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe, Asociatia Pro Democrația (APD) și Asociatia pentru Tranziție Urbană.
_
Un prim pas în direcția recâștigării orașului de către fiecare dintre noi a fost creearea unei platforme web speciale – www.orasulestitu.ro, prin intermediul căreia sunteți invitați să reclamați iregularități în dezvoltarea urbană, pentru ca ele să poată ajunge în atenția administrației publice.orasulestitu
_
Aceste abateri pot fi: abandonarea spațiilor verzi, construcția unor clădiri în dauna parcurilor, construcțiile care nu par să respecte regimul de înalțime sau cele care stirbesc valoarea istorică și arhitecturală a unei zone ori investiții care vor genera trafic în zone deja aglomerate, de tipul unor imobile de birouri sau Mall-uri.
_
Un exemplu foarte bun este cazul clădirii de circa 40 de metri ce urmează să fie construită lângă palatul Stirbey de pe Calea Victoriei, care a stârnit aprinse controverse între comunitate și administrația publică, concretizate și în protestul de marți 12 octombrie.
_
Așadar la taste cetățeni, ridicați cuvântul pentru ca orașul să devină cu adevărat al nostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.