Copiii Grădiniței „Corabia Piticilor” și-au făcut viața mai verde

Copiii Grădiniței „Corabia Piticilor” (Corabia, jud. Olt) au plantat în 13 noiembrie 2015 câțiva puieți în curtea instituției, răspunzând astfel mobilizării din mai multe orașe din țară.

Date fiind deschiderea şi receptivitatea de care dau dovadă copiii la vârstă mică, interesul şi dragostea pentru natură ne-au determinat să decidem că acum este momentul să-i sensibilizăm şi să-i facem să privească atent la tot ceea ce-i înconjoară, a spus prof. Maria Bătăiosu.

La plantare au participat 40 de preșcolari din trei grupe de vârstă. „Albinuțele”, „Fluturașii” și „Buburuzele” și-au plantat propriii brăduți  în curtea grădiniței. Copiii au participat cu drag și au făcut lucrul acesta pentru că, așa cum cred educatorii lor, treptat vor înțelege semnificația gestului și cu certitudine îl vor repeta în propria curte, în parc sau oriunde li se va cere.

Învățarea ocrotirii naturii a început destul de simplu pentru copiii grădiniței noastre: cu mușcata din fereastră, cu hârtia de ciocolată dusă la coșul de gunoi și, nu în ultimul rând, cu copăcelul din fața grădiniței, a adăugat prof. Bătăiosu.

Doamna profesoară consideră că a face dovada educaţiei ecologice primite înseamnă a exprima un concept de viaţă raportat prin comportamente aparte nu numai la nivel individual ci şi social, comportamente de care depinde însăşi existenţa societăţii umane şi a planetei.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.