Plastiki navighează PET-ul

Cum e să fii căpitan pe o ambarcațiune ce plutește pe 12 000 de sticle din plastic?

David Mayer de Rothschild, exploratorul, fiul moștenitor și activistul de mediu al faimoasei familii de bancheri londonezi Rothschild, a pornit într-o călătorie de 11 000 de mile marine (din San Francisco via Sydney) la bordul navei PLASTIKI, confecționată din PET-uri reciclabile.

Călătoria pe ambarcațiunea din PET-uri militează pentru reciclarea plasticului și depozitarea sa în locuri special amenajate, nu în mări și oceane. Potrivit UN, patru din cinci sticle din plastic nu sunt supuse procesului de reciclare și sfârșesc prin a fi aruncate în mediul acvatic și terestru, cu implicații grave asupra ecosistemului.

Plastiki funcționează 100% eco: cele 12.000 de sticle din plastic au fost umplute cu dioxid de carbon, pentru a le face mai rezistente și mai flotabile. Catamaranul este alimentat de energie solară și eoliană. O bicicletă medicinală alimentează laptopurile aflate la bordul ambarcațiunii, dotată cu o toaleta ecologică si grădini pentru creșterea legumelor.

Go go Plastiki!

www.theplastiki.com

Un răspuns

  1. Am luat această pagina de web din PAL meu, care mi-a spus petema acestei pagini web şi acum acest timp am vizitat această pagină web şi citind articole foarte informative de la acest loc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.