Problemele colectării selective în capitală conform autorităţilor: resturi menajere aruncate în pubele şi vandalismul

Între 2 şi 5 tone de deşeuri sunt stânse lunar în containerele de colectare selectivă din capitală

Autorităţile locale bucureştene confirmă aceste cantităţi de deşeuri strânse în pubelele destinate colectării selective. Problema invocată de autorităţi rămâne întreţinerea acestor sisteme speciale şi deteriorarea lor din vina cetăţenilor…

În peste 180 de puncte ale sectorului 2, containerele adună circa 15-20 tone/lună de deşeuri, în sectorul 4 se strânge hârtie/carton – 2,2 tone, plastic/PET – 3 tone şi sticlă – 4 tone, iar în sectorul 6 se colectează lunar hârtie carton – 20 tone, 10 tone – deşeuri menajere, PET- 5 tone, 5 tone alte deşeuri, sticlă – 3 tone şi o tonă alte deşeuri.

Responsabilul firmei de salubrizare din sectorul 2, Maria Mohan, a declarat miercuri că aceste containere sunt şi ţinta oamenilor străzii care le vandalizează şi uneori le dau foc.

+

Totuşi, ea a arătat ca sunt şi zone unde colectarea selectivă se face normal, dând exemplu cartierul Floreasca.

Potrivit edililor de la sectorul 4, există persoane care folosesc frecvent aceşti recipienţi respectând cu stricteţe inscripţiile acestora, fapt ce conduce la diminuarea cantităţilor, dar mai ales al volumului de deşeuri menajere. Au fost şi situaţii în care nu au fost respectate inscripţiile recipienţilor, amestecându-se astfel tipurile de deşeuri, dar mai există şi situaţii în care se depozitează deşeuri menajere direct în recipienţi sau lângă aceştia.

:: sursa – stopco2.ro

+

SOLUŢII pe care le oferă MaiMultVerde prin programul Viaţa după colectare:

  • Pune în blocul în care locuieşti AFIŞUL CARE ANUNŢĂ VECINII să nu mai arunce resturile menajere laolaltă cu deşeurile reciclabile (plastic, hârtie, carton, sticlă) – http://www.viatadupacolectare.ro/resurse/pune-afisul-in-bloc
  • Colectează selectiv şi nu te lăsa influenţat de perspectiva negativă că în România nu se colectează selectiv. Faci un lucru CORECT colectând deşeurile selectiv. Urmăreşte acest clip pentru a înlătura îndoiala privind modul în care are loc acest proces:
+

:: De fiecare dată când surprinzi vandalizarea unui sistem de colectare selectivă, anunţă autorităţile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.