Mega Copacul

În 2012, Enel Energie şi Enel Energie Muntenia a inițiat proiectul Mega Copacul”, prin care compania se angajează, în parteneriat cu Asociaţia MaiMultVerde, să planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumată.

Produsul Energie Verde oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziţiona electricitate provenită exclusiv din surse regenerabile şi de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat independent conferă clienţilor care optează pentru Energie Verde garanţia că au acces la energie produsă din surse regenerabile. Pachetul Energie Verde poate fi achiziţionat de orice companie care a optat pentru piaţa liberă de energie electrică. Mega Image a fost primul client din domeniul retail-ului alimentar care a ales să consume Energie Verde.
În 24 noiembrie 2012, angajaţii Enel şi voluntarii Asociaţiei MaiMultVerde au dat startul primei etape a proiectului Mega Copacul. Voluntarii au plantat 700 de puieţi de stejar şi cer în Parcul Natural Comana (jud. Giurgiu), cu sprijinul Ocolului Silvic Comana şi al Direcției Silvice Giurgiu, din cadrul Romsilva.

Proiectul a continuat în primăvara lui 2013, prin realizarea unor lucrări de întreţinere a suprafeţei plantate în 2012, dar şi cu plantarea altor puieţi aferenţi consumului înregistrat de Enel pentru produsul Energie Verde.

Despre Parcul Comana

Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes naţional situată în judeţul Giurgiu, aproape de Bucureşti, şi foarte frecventată de turişti. Cu o suprafaţă de 24.963 ha, parcul reprezintă o zonă specială de conservare cu regim de protecţie pentru specii de floră si faună, fiind declarat Sit Ramsar.