Protest anti-nuclear ‘Don’t nuke the climate!’

Latest News: ”Câţiva tineri s-au întins pe jos, alţii „au îmbrăcat“ butoaie cu deşeuri radioactive, în timp ce doi activişti au simulat un cortegiu funerar care se îndrepta spre un cimitir cu candele în mâini.”

sursa: adevarul.ro

Re.Generation şi Fundaţia Terra Mileniul III organizează pe 12 decembrie, în Bucureşti, o acţiune de protest împotriva energiei nucleare ca soluţie la prevenirea schimbărilor climatice, în cadrul campaniei globale ‘Don’t nuke the climate!.


Energia nucleară a fost exclusă din mecanismele Protocolului de la Kyoto, însă industria nucleară pune presiune pentru ca acestă tehnologie periculoasă şi poluantă să fie inclusă în următorul acord climatic ca o tehnologie „curată”.

În contextul COP15, ‘Don’t nuke the climate!‘ îşi propune să obţină susţinerea cetăţenilor din întreaga lume împotriva folosirii energiei nucleare.

6 Responses

 1. initiativa este laudabila insa lipsa acestor doua organizatii in ceea ce priveste actiunea a lasat enorm de dorit. In primul rand initiativa promovarii energiilor regenerabile a apartinut revistei econews, initiativa ce este promovata atat in media scrisa si vorbita de cateva zile cat si pe site-ul http://www.econews.ro. Fara o actiune proprie si nu copiata de la altii aceste doua organizatii ce au pus la cale aceasta manifestare nu raman decat doua structuri fara o coloana vertebrala proprie.Este pacat ca in Romania trebuie sa furam ptr a supravietuii , in cazul de fata fiind vorba doar de o actiune copiata 100% de la cei de la http://www.econews.ro. Ce sa mai spun altceva , decat felicitari ptr actiunea respectiva chiar daca impactul scontat n-a fost altul decat insignifiant si RUSINE ptr faptul ca nu ati fost capabili decat sa copiati pas cu pas actiunile econews. Rusine !!! Insa viata este un lung sir de experiente din care si voi trebuie si aveti datoria sa invatati dragii mei regeneratiaon si terra mileniul 3.
  Poate la actiunile voastre ulterioare o sa aveti alta atitudine afara de aceea de plagiatori si daca nu veniti cu ceva nou nu o sa ramaneti decat un alt ong finantat probabil mai mult ptr o idee decat ptr o initiativa proprie. Sincer prefer campania econews decat micul plagiat pe care il citesc si inteleg ca s-a produs pe data de 12 dec la initiativa celor doua mici organizatii.
  Succes si mai multa inspiratie !!!
  Prof. Stanca Iulian

 2. Seara buna,

  Este pentru prima oara cand aflu de acest site, econews. Si ma bucur sa vad ca apar initiative noi in Romania. Felicitari!

  Insa nu vad legatura dintre actiunea de pe 12 decembrie si site-ul dumneavoastra. Nu vad de unde ar fi copiata. Nici asta si nici alte actiuni, dupa cum faceti referire. Am intrat pe site si nu gasesc nicio actiune proprie. Va rog sa ma lamuriti daca gresesc.

  Cred ca in loc sa va certati ar trebui sa va uniti daca vreti o schimbare in tara asta.

  Felicitari celor doua organizatii care au incercat sa transmita un mesaj!

 3. Imi place ca apar din ce in ce mai multe initiative de acest fel. Este foarte important ca un astfel de mesaj sa fie sustinut din mai multe parti si acum vad ca se intampla si in Romania, pe langa Greenpeace, Terra Mileniul III, ARIN au aparut si voci proaspete. Bravo Re.Generation! La cat mai multe actiuni si succese!

  PS Nu mai ascultati detractorii!

 4. Buna seara,

  Actiunea din data de 12 decembrie se inscrie Zilei Internationale de Actiune pentru Clima „Don’t Nuke the Climate” initiata de Reteaua Franceza impotriva energiei nucleare, miscare ce exista de mai mult de cateva zile. Astfel Re.Generation si Terra Mileniul III s-au alaturat altor zeci de ONG-uri ce au organizat peste 186 de actiuni in 9 tari.

  Intr-adevar, initiativa este laudabila, daca ne gandim ca in ultima perioada, in Romania, nu au existat actiuni de protest impotriva energiei nucleare, de acest tip. Astfel nu se poate vorbi de o plagiere, mai ales a unor actiuni pe care, dupa cum arata site-ul Econews.ro, inca nu au fost organizate ci doar sunt la stadiul de intentie. De asemenea, promovarea energiilor regenerabile este un obiectiv declarat al mai multor organizatii de protectia mediului din Romania care activeaza, la fel, de mai mult de cateva zile in domeniu (de ex. de peste un deceniu in cazul Terra Mileniul III)

  Este pacat ca in Romania, inca, solidaritatea nu este pusa la mare pret. Salutam aparitia recentei campanii Econews si speram ca mai multe initiative de acest gen ne vor aduce mai aproape de telul nostru: un viitor curat, fara energie nucleara, pentru noi si generatiile care ne urmeaza.

  Organizatia Re.Generation

 5. Cu scuzele de rigoare, echipa EcoNews se dezice de comentariul vădit răutăcios postat de Iulian Stanca în data de 18 decembrie. În aceeaşi măsură apreciem acţiunea organizaţiilor Terra Mileniul III şi Re.Generation şi considerăm că solidaritatea vocilor în domeniul protecţiei mediului înconjurător este în măsură să ne facă mesajul mai puternic.

  Pentru un viitor verde,
  Cu stimă,
  Echipa EcoNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.