Recompute – computerul reciclabil de carton

Recompute‘ este un PC construit din materiale reciclabile, ușor de confecționat, reciclat și înlocuit. Principiul de design ‘eco-friendly’ este folosirea cartonului reciclabil în locul materialelor plastice ABS, a aluminiului sau metalelor. Procesul de fabricare este simplificat la decuparea cartonului, folosirea unui lipici non-toxic și introducerea componentelor electronice în carcase de protecție.

Recompute folosește doar 3 componente electronice de bază pentru funcționare: procesorul și memoria, sursa de alimentare și hard-ul, având o capacitate de 2GB de RAM. Utilizatorul unui Recompute se poate folosi de 8 intrări pentru stick-uri de memorie USB, de tastatura sau mouse-ul unui computer mai vechi. În urma dezasamblării, componentele electronice cu o toxicitate ridicată pentru mediu, pot fi reciclate separat.

Alternativa ‘recomputerului’- prototip participă la concursul de design ‘Greener Gadgets Design Competition‘ din 27 februarie la New York, și a atras deja atenția pasionaților de gadget-uri eco.


2 Responses

  1. [… – maimultverde.ro is one another useful source of tips on this issue,[… –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.