Userii de Twitter din București și Cluj se întâlnesc azi pentru o cauză socială

În București și Cluj sunt organizate astăzi o serie de întâlniri ale microbloggerilor cu scopul dezbaterii și strângerii de fonduri pentru asigurarea apei potabile în țările din lumea a-III-a. Întâlnirile au loc în cadrul evenimentului internațional Twestival 2009, organizat la inițiativa ONG-ului ‘charity:water‘ prin intermediul userilor rețelei sociale Twitter.

Miza socială a Twestival-ului este creșterea interesului public referitor la criza globală a apei potabile, în condițiile în care aproximativ 1.1 miliarde de oameni nu au acces, în mod curent, la surse de apă potabilă de încredere.

Twestival are loc în 175 de orașe din întreaga lume, printre care se numără București și Cluj. În București, Twetstivalul are loc astăzi, 12 februarie, de la ora 18:30 la Orange Concept Store. Înscrierea la eveniment se realizează prin intermediul contului de twitter. Strângerile de fonduri în contul ‘charity : water’ vor rezulta prin achitarea unui bilet de intrare în valoare de 7,5 sau 10 euro de către participanți, sau prin donații în valoare de 5 euro.

Cu banii strânși de la Twestival, va fi finanțată construirea mai multor fântâni cu apă potabilă în țări aflate în curs de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.