Voluntari cu care ne mândrim: Bianca Georgescu

Ei sunt cei care ne ajută, sunt cei care ne sunt alături la acţiunile noastre. Ei fac asta din bunătatea şi având convingerea că vor schimbă ceva prin gesturile lor. Va invităm să-i cunoaşteţi pe câţiva dintre voluntarii Asociaţiei MaiMultVerde. Astăzi, Bianca Georgescu

Vârsta: 26 de ani.
Ocupaţie: kinetoterapeut.

De când faci voluntariat?
Din 2006.

Bianca Georgescu Foto-Cristi DuminecioiuDe când participi la acțiunile Asociației MaiMultVerde? Cum ai aflat despre proiectele organizaţiei?
Cred că de prin 2008, dacă îmi aduc bine aminte. Cred că de pe site-ul organizaţiei. A trecut aşa mult timp, încât nu pot fi sigură…

Spune trei lucruri care-ți vin în minte legate de voluntariat.
Prietenie, zâmbete, satisfacţie.

Care este cel mai mare beneficiu al voluntariatului?
Să faci ceva ce îţi place într-un mediu plăcut nefiind constrâns de nimeni şi de nimic.

Povestește pe scurt o întâmplare amuzantă de la o acțiune de voluntariat alături de MaiMultVerde.
Întâmplari haioase sunt multe. Cele mai concentrate au fost la Leşmir (în apropiere de Zalău, judeţul Sălaj), atât pe drum, cu dorinţa unui voluntar de a rămâne în gară la Sebeş ca să se întoarcă în Bucureşti, cât şi la plantare când dădeam prin staţie “Breaking Zalău”, leitmotivul plantării, dar şi la masa de la căminul cultural când unii dintre voluntari nu mai voiau să plece spre casă şi a trebuit să-i luam “pe sus”.

În ce fel este importantă ecologia în viața ta?
Când ceva îţi este drag, nu vrei decât să  protejezi, să ajuţi, să ocrotești, să faci tot ce ţine de tine să fie bine. Mnoah, mie mi-e dragă tare natura, de mică plantăm pomi în grădină şi flori şi vreau să ajut cât/cum pot viitorul generaţiilor următoare şi actuale pentru a trăi într un mediu cât mai curat. Schimbarea începe cu tine, dacă nu faci ceva atunci când eşti iritat de un anumit lucru, nu se va întâmpla nimic. Eu am ales să am grijă de natură atât cât îmi stă în putere.

Spune o măsură pe care ar trebui să o ia guvernul pentru a proteja mediul în România.
Poi ar fi sancționarea tuturor firmelor care nu respectă normele de mediu, obligarea celor care distrug spaţiul verde pentru a construi clădiri să planteze o suprafaţă de pădure direct proporţională cu impactul pe care îl are construcţia şi implementarea în şcoli a unei programe despre ecologie şi impactul omului asupra naturii.

Ce-ți inspiră numele „MaiMultVerde“?
Speranţa că se poate mai bine şi încercarea de a ajunge acolo.

Care este cea mai drastică măsură de protecţie a mediului pe care ai adoptat-o în viaţa ta personală?
Mi-am obligat colegii de apartament să colecteze selectiv şi să recicleze şi, atunci când uită, adun eu din gunoi şi reciclez. Şi pot spune chiar că separă plasticul de la pachetul de ţigări de hârtie şi le colectează separat. Şi ar mai fi faptul că mi-am transformat câte un buzunar la fiecare pereche de pantaloni în scrumieră portabilă pentru filtrele de la ţigări.

Desenează un copac, sub influența primului impuls.

Bianca Georgescu copac

Foto sus: Cristi Duminecioiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.