Work and party, prezența opțională obligatorie

Se numește Global Work Party, are loc în a zecea din a zecea lună a anului curent și se întâmplă acasă la fiecare dintre noi. Scopul este solidarizarea și sincronizarea generală la nivelul comunității sau orașului pentru a pune o piedică în calea încălzirii globale si pentru a reduce cantitatea de gaze cu efect de seră din atmosferă.

Evenimentul care face parte din programul 350 se numește chiar 1010, și așa cum o spune foarte reușit spotul campaniei, 350 cheamă „sute de mii de oameni, școli, afaceri, spitale, staruri de cinema, cercuri de croșetat și trupe de cercetași, președinți și guverne pentru a pune o piedică în fața schimbării climatice, în peste 40 de state”.
logo1010

350 este limita maximă dincolo de care schimbarea climatică își arată colții. În prezent la un milion de molecule, atmosfera are peste 390 de molecule de dioxid de carbon, fapt care generează schimbări climatice din ce în ce mai violente.

Atât este de urgentă mobilizarea noastră la toate nivelurile pentru a opri degradarea climatului mondial și a micșora procentul de dioxid de carbon. De aceea sloganul No pressure este mai mult îngrijorător decât amuzant în contextul spotului acuzat de cruzime și cenzurat.

Ce putem face? Orice ne stă în putere, putem merge cu bicicleta în loc de mașină, putem citi la lumânare, ne putem convinge părinții să economisească energia, sau vecinul de bloc să stingă lumina pe scară.

Pe site-ul 350.org ni se oferă posibilitatea de a organiza un eveniment în comunitatea noastră pe 10.10 sau să ne alăturăm unui eveniment deja programat. Așadar „Dragă lume” haideți s-o lăsăm mai moale cu dioxidul de carbon, fără panică…dar cât mai repede.

One Response

  1. Pretty good publish. I just stumbled upon your blog and desired to say that I have really enjoyed reading your blog page posts. Any way I’ll be subscribing for your feed and I hope you publish again soon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.