700 de voluntari din București, Constanța și Călărași au plantat sâmbătă, 5 noiembrie, pe o suprafață de 3 hectare, la inițiativa Asociației MaiMultVerde, susținută de Banca Transilvania, o pădure de 20.000 de stejari brumării, care va crește la baza experimentală Bărăgan – Jegălia a Institutului Naţional de Cercetări şi Dezvoltări Silvice Marin Drăcea. La apelul lansat de organizatori pentru a sădi puieți în „Pădurea oamenilor întreprizători” au răspuns angajați ai băncii, voluntari ai organizației neguvernamentale, elevi și cercetași.
Atât Asociaţia MaiMultVerde, cât și Banca Transilvania continuă astfel tradiția plantărilor, “Pădurea oamenilor întreprizători” marcând începutul unei colaborări care va continua în anii următori, în vederea împăduririi unor noi suprafețe din sudul țării.
Dincolo de ajutorul acordat personalului bazei experimentale Bărăgan – Jegălia a Institutului Naţional de Cercetări şi Dezvoltări Silvice Marin Drăcea, de reîmpădurire a suprafeței alocate, “Pădurea oamenilor întreprinzători” a constituit o lecție de ecologie în aer liber pentru cei peste 200 de elevi din Călărași, Constanța și București, care au participat la acțiune, împreună cu cadrele didactice sau coordonatorii din partea organizației Cercetașii României. Înscrierea unui număr mare de participanți aflați pentru prima dată la o astfel de acțiune contribuie la promovarea voluntariatului pentru mediu în România.
“Când 700 de persoane de toate vârstele renunță la confortul unei zile de sâmbătă pentru a se deplasa la zeci sau sute de kilometri distanță, înfruntând frigul și ceața dimineții de noiembrie pentru a planta o nouă pădure, este clar că misiunea MaiMultVerde de a construi o nouă cultură a voluntariatului și responsabilității pentru mediu în România este pe mâini bune. Iar când efortul de a asigura toate cele necesare voluntarilor la acțiune este susținut cu atâta profesionalism și promptitudine, putem spune că programele de plantare au în Banca Transilvania un partener de nădejde”, declară Doru Mitrana, Director al Asociaţiei MaiMultVerde.
Animatori și mascote au asigurat buna-dispoziție a copiilor, iar la finalizarea acțiunii de plantare toți voluntarii s-au bucurat atât de un moment artistic – surpriză pregătit de organizatori, cât și de razele soarelui, cu care natura le-a recompensat efortul.
”Banca Transilvania este prietenoasă cu mediul, iar această nouă acțiune de împădurire vine să confirme acest lucru. În 2014 – 2016, BT a susținut plantarea a 120.000 puieți pe o suprafață de 30 de hectare din țară. Mulțumim tuturor voluntarilor care au participat, cu bucurie, la plantarea Pădurii oamenilor întreprinzători, precum şi Asociației MaiMultVerde pentru implicare“ declară Sergiu Mircea, Director Marketing & Comunicare, Banca Transilvania.
Despre Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.170.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile.
Despre Banca Transilvania
Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM şi Retail. BT are peste 7.300 de angajaţi, 550 de sedii şi 2,2 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi IFC – Banca Mondială. BT a primit premiul „Cea mai bună bancă din România” din partea publicației internaționale Euromoney, în iulie a.c.