Cursul de plantagistică

Cursul de plantagistică, “o nouă formă de guvernământ al mediului”

Proiectul Cursul de Plantagistică, demarat la iniţiativa MaiMultVerde şi Ernst & Young, în colaborare cu Administraţia Domeniului Public Privat Ploieşti s-a desfăşurat în perioada 19 – 28 noiembrie 2009 în Ploieşti. 300 de voluntari MaiMultVerde şi 100 de angajaţi Ernst & Young au plantat 50.000 de puieţi, împădurind astfel 10 hectare de teren. Scopul? Reducerea poluării într-o zonă îndelung afectată de activităţile industriale.

În nu mai mult de şapte zile – 19, 20, 21, 26, 27, 28 şi 29 noiembrie –  voluntarii MaiMultVerde şi angajaţii Ernst & Young au plantat 50.000 de puieţi de stejar pedunculat, frasin, paltin şi alte specii care vor contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului. Materialele şi uneltele necesare desfăşurării activităţii de plantare şi personalul de specialitate au fost puse la dispoziţie de ADPP Ploieşti. În proiect s-au implicat şi cadre didactice împreună cu elevii unor unităţi de învăţământ din oraş (Nicolae Titulescu, Mihai Eminescu, A. I. Cuza, Anton Pann, G.E. Palade), o parte din personalul instituţiilor subordonate Consiliului Local Ploieşti (RASP, Poliţia Comunitară, Casa de Cultură “I. L. Caragiale”, RATP, Parcul Memorial Constantin Stere), reprezentanţi şi corespondenţi ai presei locale şi centrale.

Corina Caragea, prezentatoarea Ştirilor ProTV din Sport şi Daniel Niţoiu, prezentatorul Ştirilor ProTV de la ora 13:00, Dragoş Bucurenci, Laura Belecciu, Camelia Horlaci, Country Managing Partner la Ernst & Young, Dan Ioniţă, director general al ADPP Ploieşti s-au alăturat în 28 noiembrie voluntarilor MaiMultVerde şi angajaţilor Ernst & Young.

„Suntem încântaţi de rezultatul acestui proiect extraordinar. Este cel de-al doilea mare proiect de plantări din toamna aceasta, după numărul de puieţi plantaţi (România prinde rădăcini – 60.000, Cursul de plantagistică – 50.000) şi ne bucurăm că am fost alături de echipa de la MaiMultVerde şi de ADPP Ploieşti pentru realizarea lui. La Ernst & Young credem cu tărie în rolul pe care corporaţiile îl au în comunitate şi în potenţialul lor de a face diferenţa. De aceea, vom continua să susţinem şi să ne implicăm în proiecte de CSR, atât în domeniul educaţiei, cât şi în cele de mediu”, a declarat Camelia Horlaci, Country Managing Partner la Ernst & Young.

„Ne bucurăm că acest proiect, care a fost conceput la începutul anului, a fost finalizat cu succes şi mulţumim atât partenerilor noştri cât şi voluntarilor pentru implicarea în această acţiune. Totodată,  sperăm să beneficiem de acelaşi sprijin şi în cadrul altor proiecte de acest fel pe care le vom desfăşura pe domeniul public al Municipiului Ploieşti”, a declarat Dan Ioniţă, director general ADPP Ploieşti.

„Voluntarii MaiMultVerde şi Ernst & Young au creat zilele acestea o nouă formă de guvernământ al mediului: Republica de stejar de la Ploieşti”, a declarat Dragoş Bucurenci.